Bu ayın başlarında, ünlü model Genevieve Morton, şirketin yetkisiz hesaplar tarafından yayınlanan telif hakkıyla korunan materyalini kaldırmakta yavaş davrandığını iddia ederek federal mahkemede Twitter'a dava açtı. Morton en az 10 milyon dolar tazminat istedi.

Morton konuyla ilgili şu şekilde konuştu: "Teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformları, sanatçıların ve içerik oluşturucuların yanında olmalı çünkü bu siteleri ilginç ve değerli kılan şey bu. Twitter'ın kendi önyargılarını empoze eden erkek mühendisler kullanarak akıllı kırpma araçları geliştirdiğini öğrendiğimde, bu kadarı yeterliydi."

TWITTER VE TWEETDECK SANIK OLARAK YER ALDI


3 Eylül'de açılan davada hem Twitter hem de TweetDeck sanık olarak yer aldı. Ayrıca 2016 yılında Twitter tarafından satın alınan bir fotoğraf algoritması şirketi olan Magic Pony Technology'i de davalı olarak listelendi.

Morton'un avukatı Jennifer Holliday, davayı ayrıntılı olarak tartışmaktan kaçınırken, Twitter'ın algoritma nedeniyle ilk kez dava edildiğini söyledi.

Twitter hesabı @genevievemorton olan modelin 80.000'den fazla takipçisi var. Morton, şikayetinde hiçbir ilişkisi olmadığı @city_tits hesabının telif hakkıyla korunan iki fotoğrafını izinsiz yayınladığını söyledi. Hesap o zamandan beri Twitter kurallarını ihlal ettiği için askıya alındı.

FOTOĞRAFLARI YAYINDAN KALDIRMASI HAFTALAR SÜRDÜ


Morton, her iki fotoğraf için de yayından kaldırma talebinde bulundu. Davada, fotoğraflardan birinin kaldırılma işleminin yaklaşık üç ay, diğerinin ise hemen hemen beş hafta sürdüğü belirtildi.

@city_tits gönderileri yayındayken toplam 67 beğeni aldı. Dosyaya göre Morton, bu beğenilerin her biri için en az 150.000 dolar, toplamda 10 milyon dolardan fazla tazminat istedi.

Ancak Morton'un davası, gerçek zararların daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor. Davada, Twitter'ın bir gönderinin kaç kez görüntülendiğini göstermediği için söz konusu fotoğrafları kaç Twitter kullanıcısının gördüğünün belirsiz olduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="Twitter'dan Nicki Minaj'a ayrıcalık: Aşılar hakkında yanıltıcı bilgiler veren tweet'leri engellenmedi" desc="Twitter, COVID-19 aşıları hakkında yanıltıcı bilgiler içeren tweet'leri etiketlemeyi taahhüt etti; ancak şirket, yakın zamanda Nicki Minaj'ın aşının kuzeninin arkadaşını iktidarsız hale getirdiğini iddia eden tweet'lerinin kurallarını ihlal etmediğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/nicki_minaj-reuters_16_9_1631616695.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitterdan-nicki-minaja-ayricalik-asilar-hakkinda-yaniltici-bilgiler-veren-tweetleri-engellenmedi-6648658/"]

[old_news_related_template title="Twitter'dan algoritmalarındaki ırk ve cinsiyet ön yargılarını düzeltecek kişilere ödül" desc="Twitter, görüntü kırpma algoritmasında bariz ırk ve cinsiyet ön yargıları olduğunu tespit etti. Şirket, bu sorunu giderebilecek kişilere 3.500 dolar (yaklaşık 30 bin lira) vereceğini paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/twitter-reuters_16_9_1627889179.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitterdan-algoritmalarindaki-irk-ve-cinsiyet-on-yargilarini-duzeltecek-kisilere-odul-6569842/"]

[old_news_related_template title="Twitter'dan itiraf: 'Birkaç sahte hesaba mavi tik verdik'" desc="Twitter, mavi tik almayı; yani hesap doğrulamayı herkese açtıktan sadece birkaç hafta sonra güvenlik sorunuyla gündemde. Sosyal medya platformu, az sayıda sahte hesabı yanlışlıkla doğruladığını ve durumun anlaşılması üzerine hesapları askıya aldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/twitter_mavi_tik-shutterstock_16_9_1626175477.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/twitterdan-itiraf-birkac-sahte-hesaba-mavi-tik-verdik-6536930/"]