Afrika'da, uzmanların modern insanın doğrudan atası olduğuna inandıkları yeni bir antik insan türünün kafatası keşfedildi. Yeni türe "Homo bodoensis" adı verilirken, yaklaşık 500 bin yıl önce Etiyopya bölgesinde yaşadığı belirlendi.

Kanada'da yer alan Winnipeg Üniversitesi'nden araştırmacılar, keşfin, insan evriminin tamamen çözülemediği çağa ışık tutmasını umuyorlar.

Araştırmayı yöneten Dr Mirjana Roksandic yaptığı açıklamada 'Bu süre zarfında insanın evrimi hakkında konuşmak, insanın coğrafi varyasyonunu kabul eden uygun terminolojinin olmaması nedeniyle imkansız hale geldi.' dedi. Evrimsel Antropoloji Dergisinde yayımlanan araştırma bulguları, yeni adlandırılan bu türün Homo sapiens ve Neandertaller ile aynı dönemde yaşadığına işaret ediyor.

Türlerin yaklaşık 200 bin yıl önce, modern insanların Afrika'dan göç etmesinden çok önce, yok olduğuna inanılıyor. Yeni sınıflandırmaya göre, Homo bodoensis, Afrika ve Güney Doğu Avrupa'dan Orta Pleistosen insanlarının çoğunluğunu açıklayabilecek.

[old_news_related_template title="Dünyada bir ilk: Domuz böbreği insana nakledildi" desc="ABD'de uzmanlar, bir ilki gerçekleştirerek, genetiği oynanmış domuz böbreğini ilk kez bir insana nakletti. Organ nakli alanında çığır açması beklenen operasyonun başarıyla geçtiği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/20/iecrop/o3zz2h6fcrjptpu5kqprr6pvki_16_9_1634723693.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dunyada-bir-ilk-domuz-bobregi-insana-nakledildi-6717961/"]