1) SAYIN Vitor Pereira. Bizi dinlemiyorsun bari Başkan Ali Koç’u dinle. Sistemi değiştirip 4’lü defansa döndün. Mesut Özil’i 10 numarada oynattın. Taktiği hücumda Mesut üzerine kurguladın ve tüm stratejik planlamayı onun üzerine kurdun. Bu son derece doğruydu ve Fenerbahçe hücumda çok daha etkili olup net pozisyonlar buldu.

2) Fenerbahçe’de maalesef santrfor yok. Berisha bu bölge için yetersiz. Sarı-lacivertlilerde bu bölgede Galatasaray’dan Diagne ya da Mohamed olsa şampiyon olur. Ayrıca hocanın, Berisha’nın yanına Pelkas’ı koyması lazım. İrfan Can’dan Alex olmaz, boşuna uğraşmayın. Çünkü hızı, sezgisi ve gol atma becerisi yok. İrfan’ın Zajc’ın yerine orta sahaya çekilmesi, sahaya çok daha güçlü ve dengeli takımla çıkılması gerekiyor. Böyle olsaydı sonuç farklı olabilirdi.

3) Fatih Hoca her zaman duran topları iyi kullanacak, çok yetenekli, yaratıcı oyuncu ister. Hagi, Sergen, Talisca gibi. Ancak sarı kırmızılılarda böyle bir isim yok. Cicaldau herhalde hocadan torpilli. Morutan ve Berkan da çok tecrübesiz, takımı sonuca taşımaktan çok uzak. Takımı gençleştirirken 2-3 oyuncunun monte edilmesi idealdir. Ancak bu rakam 5’e çıkarsa ilk yılda şampiyonluğa ulaşılması mümkün değildir. Bugün Galatasaray’ın yaşadığı da budur.

4) Terim 65. dakikadan sonra Taylan’ı oyuna almasıyla beraberliğe razı olduğunu gösterdi. Gerekeni de yaptı fakat bu hamleler beraberliğe yetmedi. Sonuç olarak Fenerbahçe kazandı, sarı-lacivertlilerin hocasının, Koç’un ve benim maçtan önce yapmış olduğumuz analizi bire bir uyguladığını düşünüyorum.