Haber enteresan... Bir şirketsin, bir bakıyorsun hesapta hiç beklenmedik bir 8 milyon Euro tutarında para... Hop cukka... Yersen, 88 milyon lira ödenmiş yanlışlıkla...

Milletin yarısı ‘’Ulan hesabıma birisi yanlışlıkla 500 lira EFT yapsa ne güzel olur ya” ihtimali ile ara ara düşünüp mutlu olurken, 88 milyon lira nedir ya?

★★★

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sayıştay raporuna da yansıyan İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’yı oluşturan şirketler tarafından yapılan metro inşaatı için fazla ödenen 8 milyon Euro’nun henüz geri alınmadığını söyledi. Nasıl yani? Devlet “henüz” tahsil edemedi mi?

★★★

Şirkette çalışan arkadaşların etik yönlerine hayran kaldığımı söylemek isterim. Bakkaldan çikolata alıp fazla versen, bakkal arkadan koşturur üstünü almadın diye...

Bunları milyarlarca dolarlık ihaleler kesmiyor. Alt tarafı 8 milyon Euro aylardır geri ödenmiyor! Rahatlığa bakar mısınız?

★★★

Neyse ki en azından geri ödeneceğini belirtmişler. Özrü kabahatinden büyük diyeceğim ama özür de dilememişler!

Koskoca devlet 8 milyon Euro için “Kuzenim göndermiş” kıvamında bir açıklama yapıyor. Kim diyordu “Bunlara iki koyun emanet etsen kaybederler” diye? Milletin emaneti 8 milyon Euro’yu kaybetmişler.

Peki, ne oldu fazla ödeyenler? Görevden alındılar mı? Soruşturma açıldı mı? Ya Sayıştay yakalamasaydı? Arada kaynayacak mıydı?

Bu öyle “Yanlışlıkla olmuş, geri öderler yaa” tarzında hafif hata içeren bir olay değil... Belli ki çay ocağını yönetemeyecek insanlar ödemelere imza atıyor.

★★★

Devlet adabı ve ciddiyetinden uzak bir yönetim tarafından idare edildiğimiz gerçeğini de suratımıza bir kere daha tokat gibi çarpan bu gelişme sonrası ilgili bakanın çoktan istifa etmiş olması gerekmez mi? Başka ülkede bu soru bile abes ile iştigaldi...

Vatandaşın devlete bir kuruş borcu olsa, faiziyle söke söke alır. Konu bu şirketlere gelince keyifleri bekleniyor ödesinler diye... Devletin üzerinde bir güç var mı, söylesene!

Acaba çek-senet mafyasına mı başvurmalı?

★★★

Ne oldu? Demirören’in Doğan Medya’yı alması için halkın bankası Ziraat’ten verilen kredi geri ödendi mi? Bilemiyoruz ki! Ticari sır kapsamına girdi.

Fakat zengin bir ülkeymişiz AKP gelmeden önce... Yediler, yedirdiler yine bitmedi! Satılmadık devlet malı kalmadı... Trilyonlarca lira boşa aktı... Düşünsenize, bir de doğru dürüst idare edilseydi ülke...

★★★

Halkı çok seviyorlar, tek işleri hizmet ya... Şu işin planlamasını adam gibi yapsaydınız da bin bir güçlükle ödenen vergilerin havaya gittiğini görmek zorunda kalmasaydık burada...

Sahi bir de yapılan metronun İstanbul Havalimanı’nın içine kadar giremediği, yanlış hesaplama sonucu insanların metro çıkışında otobüslerle taşınacağı iddiaları var. Herhalde onun için de bir açıklama yaparlar.