Erdoğan 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı, ‘Binali sen deniz otobüsleri genel müdürü ol’ dedi.

Binali Yıldırım, bir yandan genel müdürlük yaparken 1999 yılında gemicik işi ve armatörlük  yapmaya başladı.

Erdoğan AKP’yi kurdu, ‘Binali, İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı ol’ dedi.

AKP 58. Hükümet’i kurdu. Erdoğan, ‘Binali sen ulaştırma bakanı ol’ dedi.

Pamukova’da hızlandırılmış tren ‘çok hızlı’ gittiği için kaza yaptı. 41 kişi öldü, 89 kişi yaralandı. Kocaeli’de iki tren çarpıştı 8 kişi öldü. Kütahya’da tren raydan çıktı 9 kişi öldü, 37 kişi yaralandı! Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım’a “İstifa edecek misiniz” diye sordular. Yanıt verdi: “Ben çok rahatım. O direksiyonu ben kullanmıyorum ki kardeşim...”

Sonra... Erdoğan 59. Hükümet’i kurdu, ‘Binali sen yine ulaştırma bakanı ol’ dedi.

Erdoğan 2007 seçimlerinde, ‘Binali sen Erzincan’dan aday ol’ dedi.

Erdoğan 60. Hükümet’i kurdu, ‘Binali yine ulaştırma bakanı ol’ dedi.

Erdoğan 2011 seçimlerinde, ‘Binali sen bu defa İzmir’den aday ol bakalım’ dedi.

Erdoğan 61. Hükümet’i kurdu, ‘Binali sen şimdi de ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı ol’ dedi.

AKP tüzüğünde ‘üç dönem’ şartı vardı. Erdoğan, ‘Binali vekil olamadığın sürede benim özel danışmanım ol’ dedi.

Erdoğan, ‘Binali, sen şimdi İzmir büyük şehir belediye başkanlığına aday ol’ dedi.

İzmirliler Binali Bey’i seçmedi!

Mezunu olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nin İzmir balosunda konuştu, “Ben aslında Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanmıştım. Fakat, okulun bahçesinde genç kızlar ve erkeklerin yan yana oturduğunu gördüm. Burası beni yoldan çıkarır diye düşündüm İTÜ’yü tercih ettim” diyerek tarihe not düştü!

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan bu kez, ‘Ahmet (Davutoğlu) sen hem AKP’nin başına geç hem de başbakanlık koltuğuna otur’ dedi.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında hır çıkınca Erdoğan, ‘Ahmet, sen hem AKP genel başkanlığını hem de başbakanlığı bırak’ dedi.

Ahmet’in ipi çekilince, “Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanla yürümüyor bu işler! Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak” denildi. Bunu diyen AKP vekili Aydın Ünal olduğu için herkes ciddiye alıp ‘düşük profilli başbakan kim olacak acaba’ diye merak etti!

Erdoğan, “Binali, sen şimdi hem AKP genel başkanı hem de başbakan ol’ dedi!

Ulaştırma bakanıyken, “Bulut sistemi dedikleri şey var. Herkes oraya bir şey atıyor. Gelen oradan işine yarayanı alıyor, kullanıyor. Ben böyle anlıyorum. Abur cubur dolduruyorsun, herkes ihtiyacını oradan alıyor ama hiç karışmıyor. Fazla kafa yorarsan sıyırırsın” demişti. Başbakan oldu, ‘sıyırırsın’ dediği bulut depolama servisleri Dropbox, Google Drive, GitHub ve One Drive’a erişimin engellenmesi talimatını verdi! Çünkü, RedHack aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sayısız ülkenin ipliğini pazara çıkarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘başkan’ olmak istedi. Başbakan’ı yanına çağırıp, ‘Binali, başbakanlığı lağvet’ dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı, dünya siyasi tarihinde kendi oturduğu başbakanlık makamını lağveden ilk ve son başbakan oldu.

Erdoğan, ‘Binali, sen şimdi de AKP genel başkanlığını bırak ben seçileceğim’ dedi.

Başbakanlığı lağvettiren başbakan çok şakacıydı. Her konuşmasında, hatta “G harfinin yumuşak haliyle yaşadığı sorunda” bile bizi sık sık güldürüyordu. Başbakanlığının son günlerinde, “Biz dükkanı kapattık... Başbakanlık koltuğu elimizde kaldı” esprisi yaptı, Türk milletini gülmekten kırdı geçirdi!

Erdoğan koltuğu elinde kalan memleketin son başbakanını çağırdı, ‘Binali, sen şimdi Meclis başkanı ol’ dedi.

AKP’nin başkanı, hükümetin başkanı, başkumandan, ekonomi sorumlusu ve de Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Binali sana devlet şeref madalyası vereceğim’ dedi. Verdi de... Pek fiyakalı törende, “Binali Bey en meşakkatli zamanlarımızda uzun yollardan kuş kanadı ile gelmiş; derdimize, mutluluğumuza ortak olmuştur. Kendisi 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi bazıları gibi yolunu da şaşırmadı” dedi. Binali Bey’in gözleri doldu.

Meclis başkanı olalı daha çok yeniydi ama Erdoğan, ‘Binali, sen şimdi Meclis başkanlığından istifa et ve İstanbul büyük şehir belediye başkanlığına aday ol’ dedi!

İstanbullular Binali Bey’i, ‘iki defa’ seçmedi...

Erdoğan, ‘Binali İstanbul belediyesi olmadı, sen şimdilik AKP’de başkanvekili ol’ dedi.

***

Erdoğan geçenlerde şuradan aday ol, şuradan vekil ol, bakan ol, başbakan ol, başbakanlığın kapısına kilit vur, görevinden istifa et, İzmir’e belediye başkan adayı ol, meclis başkanı ol, meclis başkanlığını bırak, İstanbul belediye başkanlığına adaylığını koy, orayı burayı bırak dediği Binali Yıldırım’a çıtlattı, çok yakında aksakallı olacaksın!

Binali Bey bugüne kadar ‘yolunu hiç şaşırmamıştı’ ama aksakal da nereden çıkmıştı, azıcık şaşırdı.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın kurduğu Türk Keneşi (Konseyi) Zirvesi’nde Erdoğan, ‘Binali, sen şimdi de Türkiye’nin Aksakalı olarak Aksakallılar Konseyi’ne geç’ dedi! Ardından şunları söyledi: “Sayın Binali Yıldırım’ı, Türk Konseyi’nin Aksakallılar Konseyi’ne Türkiye’nin Aksakalı olarak atadık...”

Memleketin tepesindeki bulut sistemi bu, hikmetinden sual olunmaz! Peki ne yaptı Türkiye’nin son başbakanı Binali Bey? Kafayı fazla yorup sıyırmamak için şimdi de Türkiye’nin ilk Aksakalı oldu.

İyi de oldu! 2002’den beri sadece Anadolu’daki Türkler’in yüzünü güldürüyordu Binali Bey... Aksakalılar Konseyi’ne atanınca artık Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan da yaşayan Türkler’in de yüzü gülecek!