Rusya, Dnipro'nun güneyinde hangarda saklanan ve bir Avrupa ülkesi tarafından Ukrayna’ya tedarik edilen S-300 hava savunma füze sistemini imha ettiğini duyurmuştu.

"HERHANGİ BİR KANIT YOK"

Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi basına verdiği demeçte, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna’da S-300 hava savunma sistemini imha ettiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini aktardı.
Yetkili, Ukrayna’nın Kiev bölgesinden Belarus'a çekilen bazı Rus birliklerinin doğuya, Ukrayna'nın Donbass bölgesine doğru ilerlediğini aktardı.

Yetkili ayrıca, ABD'nin bu hareketleri Donbass bölgesinde yeni bir Rus taarruzunun başladığına dair işaret olarak görmediğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Ukrayna'nın ardından iki ülke daha... AB süreci başladı" desc="Avrupa Komisyonu’nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Oliver Varhelyi, Ukrayna’nın ardından Moldova ve Gürcistan’ın da Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik sürecinin başlatıldığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/ab_16_9_1649698512.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynanin-ardindan-iki-ulke-daha-ab-sureci-basladi-7068648/"]