ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya’nın Ukrayna’daki işgalinin ilerlemediğini ve büyük oranda durma noktasına geldiğini söyledi.

CBS kanalında yayınlanan Face the Nation programında dün açıklamalarda bulunan Austin, Ukrayna direnişinin başarısına değinerek “Putin askerlerini öğütücüye sokuyor” dedi. İşgal planlanan şekilde gitmediği için Rus ordusunun birçok yerde kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını kaydeden ABD’li bakan, “Ukraynalılar Putin’in güçlerini zayıflatmaya devam ediyor. Çok etkililer, bizim verdiğimiz ekipmanları ve silahları kullanıyorlar” dedi. Austin, “Putin hedeflerine istediği kadar hızlı ulaşamadığı için başka taktiklere yöneliyor” diye konuştu.

ABD’nin tahminlerine göre 26 gündür süren Ukrayna’daki savaşta 7 binden fazla Rus askeri öldürüldü. Birçok Batılı istihbarat yetkilisi, Rusya’nın Ukrayna’da ilerlemekte zorlandığını ve ayıp kayıplar yaşadığını belirtiyor.

[old_news_related_template title="Ukrayna istihbaratı: Üst düzey Rus subayları, Putin'i zehirleyip yerine başkasını getirmek istiyor" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali birinci ayına girerken, Ukrayna istihbaratı çok tartışılacak iddialar ortaya attı. Ukrayna istihbaratından kaynaklar, üst düzey Rus subayların ve Rus oligarkların yaptırımlar nedeniyle zor durumda olduğunu ve Putin'e komplo kurduğunu öne sürdü. Buna göre, üst düzey Rus isimlerin Putin'in yerine getireceği kişinin bile belli olduğu iddia edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/cfpc2v4e5bokdcctj74utvjlva_16_9_1647846983.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-istihbarati-ust-duzey-rus-subaylari-putini-zehirleyip-yerine-baskasini-getirmek-istiyor-7023912/"]

[old_news_related_template title="Rusya’nın Karadeniz Donanması Komutan Yardımcısı öldürüldü" desc="Rusya’nın Karadeniz Donanması Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Andrey Paliy’nin Ukrayna’nın liman kenti Mariupol'daki çatışmalar sırasında öldürüldüğü açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/givn23kwhnjwjjsx5vbsap6afu_16_9_1647810057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyanin-karadeniz-donanmasi-komutan-yardimcisiolduruldu-7023523/"]