ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Carolina yolculuğu öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Biden, Ukrayna'ya üst düzey bir heyet gönderip göndermeyeceği sorusu üzerine, yönetiminin üst düzey bir heyeti Ukrayna'ya göndermesi gerekip gerekmediğine karar vermek için hala ekibiyle çalıştığını ifade etti. Söz konusu heyette kimi göndereceği sorulan Biden, muhabire dönüp "Gitmeye hazır mısın?" dedi.

Başkanlık uçağı Air Force One'da gazetecilere konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Yardımcısı Karine Jean-Pierre, Ukrayna’ya gönderilecek heyet konusu hakkında Biden’ın ifadelerini tekrarlayarak, "Bildiğiniz gibi, Ukrayna hükümetiyle her gün oldukça düzenli bir şekilde temas halindeyiz” dedi.

Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in yakın zamanda Kiev'i ziyaret etmeleri pek muhtemel olmasa da yetkililer, Savunma Bakanı Lloyd Austin veya Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın söz konusu heyette yer almasını bekliyor.

[old_news_related_template title="Türkiye'den ABD'ye: Külliyen reddediyoruz" desc="Türkiye, ABD Dışişleri Bakanlığı Tarafından Yayımlanan 2021 Türkiye İnsan Hakları Raporu'na tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/disisleri_16_9_1649945262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/turkiyeden-abdye-kulliyen-reddediyoruz-7074801/"]

[old_news_related_template title="ABD'de tartışma büyüyor: Rusya'nın en zengin insanına neden yaptırım uygulanmıyor?" desc="Ukrayna’da 50. güne giren işgal nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırımlar giderek artarken, bazı Rus oligarkların yaptırımlardan muaf tutulması soru işaretlerine yol açıyor. Özellikle Rusya’nın en zengin insanı olan Vladimir Potanin’in ABD’nin yaptırım listesinde yer almaması tepki çekiyor. Financial Times gazetesi, Rusya’nın önde gelen bazı oligarklarının yaptırımlardan neredeyse hiç etkilenmediğine dikkat çekti. Bazı kaynaklara göre ABD, Rus ekonomisine zarar vermek istiyor ama küresel ekonomiyi sarsacak adımlar atmaktan kaçınıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/potanin-reuters_16_9_1649927061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdde-tartisma-buyuyor-rusyanin-en-zengin-insanina-neden-yaptirim-uygulanmiyor-7073931/"]