İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ABD Başkanı Joe Biden bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, liderlerin Ukrayna-Rusya krizini ele aldığı ve diğer dünya liderleriyle yaptıkları son görüşmeler hakkında birbirlerine bilgi verdikleri ifade edildi.

Açıklamada, “Diplomasi ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tehditlerinden geri adım atması için çok önemli bir pencerenin kaldığı konusunda anlaştılar. Liderler, Ukrayna'ya daha fazla müdahalenin Rusya için uzun süreli bir krizle sonuçlanacağını ve hem Rusya hem de dünya için çok büyük zararlara yol açacağını vurguladılar” denildi.

YAKIN TEMAS HALİNDE KALMAYA KARAR VERDİLER

Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

* (Liderler) Batılı müttefiklerin Rus saldırganlığının artması durumunda önemli bir yaptırım paketinin uygulanması da dahil olmak üzere Rus tehditleri karşısında birlik halinde kalmaları gerektiği konusunda anlaştılar.

* Ayrıca Avrupa ülkelerinin Rus gazına olan bağımlılıklarını azaltma ihtiyacını da yinelediler ki bu, Rusya'nın stratejik çıkarlarının kalbine diğerlerinden daha fazla vuracak bir harekettir.

Johnson ve Biden’ın Ukrayna-Rusya krizindeki durum geliştikçe yakın temas halinde kalmaya karar verdikleri belirtildi.

[old_news_related_template title="THY'den Ukrayna açıklaması" desc="Türk Hava Yolları (THY), Ukrayna çıkışlı ve varışlı yolcular için internet sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, yolculara özel değişiklik ve iade hakları tanındığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/thy-dha-1_16_9_1644870661.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/thyden-ukrayna-aciklamasi-6952970/"]