Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron, erkek olarak doğduğuna ve adının Jean-Michel Trogneux olduğuna dair söylentiler geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı.

Fransa'nın First Lady'si Macron, transseksüel olduğunu iddia eden iki kadına dava açmıştı. Davanın ilk duruşmasının Paris’te 15 Haziran’da görüleceği açıklandı.

Hakkında dava açılan iki kadın, “özel yaşama ve kişisel temel haklara saygı” ilkesini ihlal etme suçlamasıyla yargılanacak.

Brigitte Macron, erkek kardeşi ve daha önceki evliliğinden üç çocuğu ile birlikte ortak dava açmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 68 yaşındaki eşinin erkek olarak doğduğuna dair tuhaf söylenti sosyal medya kısa sürede yayılmıştı. Macron, hakkındaki iddiaları ortaya atanlar hakkında yasal işlem başlatmıştı.

France's Macron signals modest approach with 450 euro inauguration suit | Reuters.com

Mahremiyet ve temel kişilik haklarının ihlal edildiği ve imajının yasa dışı kullanıldığı iddiasıyla iki kişi hakkında dava açtı. Macron'un dava açtığı kadınlardan birinin bağımsız çalışan bir gazeteci olduğu bildirildi. Hakkında dava açılan diğer kadının ise kendisini”medyum” olarak tanıttığı bildirildi.

Fransa'da Macron'un cinsiyet değiştirerek kadın olduğu iddiaları gündemden uzun süre düşmemişti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları söz konusu iddialara ‘kanıt’ olarak Brigitte Macron’un gençliğine ait az sayıda fotoğraf olmasını ve bu fotoğraflarda “boynunu gizleme” eğiliminde olmasını gösterdi. Bazı kullanıcılar da bu iddiaların komplo teorisi olduğunu öne sürdü.

[old_news_related_template title="Zeynep kasırgası Avrupa'yı yıktı geçti: En az 9 ölü" desc="Avrupa, Zeynep Kasırgası’yla alarm durumuna geçerken, en az 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. İngiltere'de fırtınanın hızının saatte 196 kilometreye ulaştığı belirdi. Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/19/iecrop/tlyal3oyqfpkddiltwrg5m5cti-min-1_16_9_1645252772.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zeynep-kasirgasi-avrupayi-yikti-gecti-en-az-9-olu-6961792/"]

[old_news_related_template title="Fransa: Tahran artık siyasi bir seçim yapmalı" desc="Fransa, dün İran ile Batılı devletler arasında yapılan ancak sonra işlevini yitiren 2015 nükleer anlaşmasının tekrar devreye alınıp alınmayacağına birkaç gün içinde karar verileceğini açıklayarak, artık Tahran'ın siyasi bir seçim yapması gerektiğini belirtti. Tahran ise Batılı devletleri 'gerçekçi' olmaya çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/iran-reuters_16_9_1645081774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/fransa-tahran-artik-siyasi-bir-secim-yapmali-6957691/"]