Çekya Başbakanı Petr Fiala, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini duyurdu.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Fiala, Rusya'ya daha fazla uygulanması gerektiğini ve yaptırımların Rusya'yı durdurmak için tek yol olduğunu söyledi. Fiala, "Rusya ordusu Ukrayna'nın Mariupol kentini yıktı. Bütün dünya Vladimir Putin'in işlediği savaş suçlarını ve Putin'in savaşında ölen masum insanları görüyor" dedi.

Fiala, "Rusya'ya karşı net ve birlikte hareket etmeliyiz ve daha çok yaptırım uygulamalıyız. Bu Putin'i durdurmak için tek yol" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya: Sumy'deki amonyak sızıntısı aşırı milliyetçilerin provokasyonu" desc="Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'nın Sumy kentindeki kimya fabrikasında yaşanan amonyak sızıntısıyla ilgili olarak “Bu, aşırı milliyetçilerin provokasyonu” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/21/iecrop/konasenkov-reuters_16_9_1647855497.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-sumydeki-amonyak-sizintisi-asiri-milliyetcilerin-provokasyonu-7024436/"]