Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde dün elektriğin kesildiği ve jeneratörlerin devreye girdiği bildirilmişti. Nükleer santralin soğutmasında kullanılan dizel yakıtın 48 saat sonra tükeneceği ve soğutma sisteminin çalışmayacağından dolayı santralin riske gireceğini açıklanmasının ardından Rusya Enerji Bakanlığı, Rus ordusunun kontrol sağladığı nükleer santrale Belarus üzerinden yeniden elektrik verildiğini açıkladı.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Rusya’nın Çernobil Nükleer Enerji Santrali’ni ele geçirmesinin ardından Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (ENERGOATOM) santral hakkında açıklama yaptı. ENERGOATOM tarafından yapılan açıklamada, "Rusya, Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde üretilen elektriği Kırım ve Donbass’a aktarmak istiyor. Ancak bunu fiziken yapamayacaklar" denildi.

Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nde dün elektrik kesilmiş ve jeneratörler devreye girmişti. Nükleer santralin soğutmasında kullanılan dizel yakıtın 48 saat sonra tükeneceği ve soğutma sisteminin çalışmayacağından dolayı santralin riske gireceğinin açıklanmasının ardından Rusya Enerji Bakanlığı, nükleer santrale Belarus üzerinden yeniden elektrik verildiğini açıklamıştı.

[old_news_related_template title="Çernobil'den sonra Zaporijya nükleer santraliyle de bağlantı kesildi: Radyasyon sızıntısı tehlikesi" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Rus birliklerinin ele geçirdiği Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santrallerinde radyasyon sızıntısı tehlikesi yaşanıyor. İki tesisle de bağlantının tamamen koptuğu belirtilirken, 48 saat uyarısı yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/tr43o7ybszjmzhhjboocmcm3ea_16_9_1646895147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cernobilden-sonra-zaporijya-nukleer-santraliyle-de-baglanti-kesildi-radyasyon-sizintisi-tehlikesi-7000996/"]