Çin’de eski Adalet Bakanı Fu Zhenghua’nın gözaltına alındığı açıklandı. Devlet haber ajansı Şinhua, Fu’nun rüşvet ve yasaları kişisel çıkarları için manipüle etme suçlamasıyla birkaç gün önce gözaltına alındığını aktardı.

Fu, 2018’de adalet bakanı olmadan önce Kamu Güvenliği Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Görev yaptığı dönemde ülkede yolsuzlukla mücadele soruşturmalarının başındaki isim olan Fu, ülkenin eski güvenlik sorumlusu Zhou Yongkang’ın yolsuzluktan suçlu bulunduğu soruşturmayı da yönetmişti.

Çin'de geçen yıl yolsuzlukla ve görevi kötü kullanmayla mücadele kapsamında Komünist Parti’ye bağlı 600 binden fazla yetkiliye ceza yağmıştı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, son yıllarda devlet kademelerinde yolsuzluğu ve görevin kötüye kullanılmasını önlemek için disiplin kurallarını sertleştirdi.

[old_news_related_template title="Çin Komünist Partisi'nden yetkililere ceza yağdı" desc="Çin Devlet Başkanı Şi Cinping devlet kadrolarında yolsuzlukla mücadele önlemlerini giderek artırırken, geçen yıl disiplin cezası alan yetkililerin sayısı 620 bini aştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/ckp-reuters_16_9_1643016791.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cin-komunist-partisinden-yetkililere-ceza-yagdi-6908496/"]