Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin son balistik füze denemesine yanıt olarak sekiz füze fırlattı. Güney Kore ordusundan yapılan açıklamada, iki ülkenin bu sabah karadan karaya sekiz füze fırlattığı bildirildi.

Denemelerin, Güney Kore’nin Kuzey Kore’deki hedefleri vurma konusundaki kapasite ve hazırlığını ortaya koymayı amaçladığı belirtildi.

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD’nin askeri tatbikatlarını tamamlamasından bir gün sonra, dün yeni bir balistik füze denemesi gerçekleştirmişti. Söz konusu balistik füze denemesi, 2022 yılının başlangıcından bu yana yapılan 18. füze denemesi oldu.

Güney Kore’nin yeni Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Kuzey Kore’ye kaşı daha sert adımlar atılacağını belirtmiş, bölgede ABD’yle ortak tatbikatların artırılmasına karar verilmişti.7

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den yeni balistik füze denemesi" desc="Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine 8 kısa menzilli füze fırlattığı bildirilirken füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü açıklayan Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Kuzey Kore'nin füze denemelerinin uluslararası toplumun barış ve istikrarını tehdit ettiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/05/iecrop/uw6vrxayvrn2ncddieyib6cko4_16_9_1654432163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kuzey-koreden-yeni-balistik-fuze-denemesi-2-7176229/"]