İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefonda görüştüğü aktarıldı.

Ukrayna konusunu yakından takip ettiklerini kaydeden Reisi, gelişmelerin bölge halklarının çıkarına sonlanmasını umut ettiklerini aktardı. Reisi, "NATO'nun doğuya genişlemesi bağımsız ülkelerin istikrar ve güvenliğini tehdit ediyor. Bu endişe verici. Tüm bu gelişmelerin bölge halklarının çıkarına sonlanmasını umut ediyoruz" dedi.

Putin ise, Ukrayna krizini Batılı devletlerin Rusya'ya yönelik tehditlerine bir cevap olduğunu belirterek, "Şu an yaşananlar Batılı ülkelerin birçok kez Rusya'nın güvenliğini tehdit etmelerine yönelik meşru bir cevaptır" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Biden açıkladı: Rusya'ya döviz yasağı geliyor" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında açıklama yaptı. Biden, Rusya’nın dolar, euro ve yen cinsinde işlem yapmasının kısıtlanacağını duyurarak, Rus ordusunun finansmanını engellemeyi planladıklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/biden-reuters-yeni_16_9_1645728803.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-baskani-biden-putin-bir-savas-ilan-etti-6972706/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... ABD, İngiltere ve Kanada yeni yaptırımları duyurdu" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası ABD, Kanada ve Avrupa ülkeleri harekete geçti. G7 Liderler Zirvesi sonrası açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya karşı 'Yıkıcı bir yaptırım paketi' üzerinde anlaştıklarını açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada yeni yaptırımları duyurarak 'Avrupa'nın Rus gazına bağlılığını azaltacağız' dedi. Kanada ise birçok Rus yetkiliye yaptırım uyguladıklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/biden-johnson-reuters_16_9_1645725546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-ingiltere-yeni-yaptirimlari-duyurdu-6972584/"]