Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin görüşme ihtimali gündemdeki yerini koruyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin - Zelenskiy görüşmesine dair, “Bu konuda esas itibariyle yeni bir gelişme yok. Müzakerelerde Başkanın (Putin’in) prensipte böyle bir görüşmeyi asla reddetmediğini ancak bunun için uygun koşulların anlaşma metninin oluşturulması gerektiğini ilettik” dedi.

"BELARUS MÜZAKERELER İÇİN MÜKEMMEL BİR YER OLACAKTIR"

Ukrayna ile Rusya arasında çevrimiçi olarak devam eden müzakerelerin yüz yüze formata dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği ile ilgili soruyu da yanıtlayan Peskov, “Hayır. Henüz böyle bir şey yok” karşılığını verdi.

Müzakerelerin yüz yüze sürmesi durumunda nerede yapılması gerektiği ile ilgili soruya cevap veren Peskov, “Bizim bakış açımıza göre Belarus elbette müzakereler için mükemmel bir yer olacaktır. Ancak bunun için Ukrayna tarafının düşüncesine ihtiyaç olduğunu biliyorsunuz” dedi.

[old_news_related_template title="Rusya'dan 'Ukrayna saldırdı' iddiası" desc="Rusya-Ukrayna savaşında yaklaşık 50 gün geride kalırken, Rusya’daki bazı yerleşim yerlerinin sınırı geçen Ukrayna helikopterleri tarafından vurulduğu ve 7 kişinin yaralandığı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/helikopter-reuters_16_9_1649944612.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-ukrayna-saldirdi-iddiasi-7074754/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna'da yakalanan Putin'in yakın dostu Medvedçuk'un eşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken, Ukrayna'nın önde gelen siyasetçilerinden Rusya yanlısı Viktor Medvedçuk'un yakalanması gündemdeki yerini koruyor. Mevedçuk'un eşi Oksana Marchenko, bir video çekerek eşinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/fewf_16_9_1649925266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukraynada-tutuklanan-putinin-yakin-dostu-medvedcukun-esi-cumhurbaskani-erdogandan-yardim-istedi-7073658/"]