Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün düzenlediği “Dijital Uluslararası İlişkiler 2022” konferansına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonlarına karşı Batılı ülkeler tarafından kendilerine yönelik başlatılan ambargolara değinen Lavrov, “Mevcut krizin her alanda olduğu gibi farklı alanlarda da yeni fırsatlar ortaya çıkardığını söyleyebilirim. Kendimizi kimseden uzaklaştırmamamızın, kendimizi izole etmememizin temel olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Rusya, dijital alanda işbirliğinin kurulmasını savunuyor, kendisini kimseden ayırmıyor ve kendini tecrit etmiyor. Ukrayna krizi bahanesiyle kolektif Batı ülkeleri bize aslında tam bir hibrit savaş ilan etti. Bu, bilgi alanı da dahil olmak üzere birçok alanı kapsıyor” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki 8 yıldır yaşanan krizde Batılı ülkeleri suçlayan Lavrov, “Batılı ülkeler son 8 yılda Ukrayna rejiminin, Minsk anlaşmalarına uymamasına karşı sessiz kaldı. Rus düşmanlığı sürecinin doruk noktasına, Washington ve Brüksel'in radikal milliyetçi Kiev rejimine koşulsuz desteği ve Ukrayna'da aşırı radikalleri beslemesi ile Ukrayna'da 'Rusya karşıtlığı' meydana getirilmesiyle ulaşıldı” dedi.

Rusya’ya internet üzerinden yapılan kısıtlamalara da değinen Lavrov, “Batılı ülkelerin, öncelikle Amerikan İnternet platformlarının tüm dünyadaki Rus bilgi kaynaklarını nasıl engellediğini görüyoruz. Devlet Duması hesabının kapatılması ve Twitter’da Rus hesaplarının kısıtlanması buna örnektir” diye konuştu.

[old_news_related_template title="ABD'de tartışma büyüyor: Rusya'nın en zengin insanına neden yaptırım uygulanmıyor?" desc="Ukrayna’da 50. güne giren işgal nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırımlar giderek artarken, bazı Rus oligarkların yaptırımlardan muaf tutulması soru işaretlerine yol açıyor. Özellikle Rusya’nın en zengin insanı olan Vladimir Potanin’in ABD’nin yaptırım listesinde yer almaması tepki çekiyor. Financial Times gazetesi, Rusya’nın önde gelen bazı oligarklarının yaptırımlardan neredeyse hiç etkilenmediğine dikkat çekti. Bazı kaynaklara göre ABD, Rus ekonomisine zarar vermek istiyor ama küresel ekonomiyi sarsacak adımlar atmaktan kaçınıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/potanin-reuters_16_9_1649927061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abdde-tartisma-buyuyor-rusyanin-en-zengin-insanina-neden-yaptirim-uygulanmiyor-7073931/"]