Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen Rus siyasetinin önde gelen isimlerinden Vladimir Jirinovski 6 Nisan'da 75 yaşındayken hayatını kaybetti. Rusya için önemli bir isim olan Jirinovski'nin cenaze töreni ise dün Moskova'da gerçekleştirildi. Cenaze törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve eski Cumhurbaşkanı Dmitri Medvedev de katıldı.

Bir süredir tüm dünyanın her hareketini takip ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in cenazeye katılıp katılmayacağı da merak konusuydu. Rus liderin katılımı nedeniyle, cenaze alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Terrifying moment Putin is pictured with 'Russia's secret nuclear suitcase' at funeral - DailyNationToday Putin'in yanındaki siyah takım elbiseli kişilerin elindeki çantanın 'Nuclear football' olarak bilinen 'Nükleer Çanta' olduğu iddia edildi


İngiliz basını, Putin'in suikast ihtimaline karşı tüm önlemleri en üst düzeye çıkardığını açıklarken, yanındaki güvenlik ekibinin cenaze alanına elinde 'nükleer çanta' ile geldiği aktarıldı. Putin'in uzun zamandır Rus nükleer silahlarını uzaktan göndermek için kullanabileceği bir çantayı sürekli yanında taşıdığından şüphelenildiği vurgulandı.



Putin'in Jirinovski'nin cenaze töreninde Rus siyasetçinin tabutuna çiçek koyduğu anlar da kameralara yansıdı.

Öte yandan, uluslararası kamuoyunda Putin'in tabutun başında Jirinovski'yle vedalaştığı anlarda, salonun tamamen boşaltıldığı iddia edildi. Salonun geri kalanına ait bir fotoğraf paylaşılmazken, uluslararası basında Putin'in fotoğrafları yer aldı. Jirinovski'nin akrabalarının bile Putin salona girdikten sonra çıkarıldığı iddia edildi.