Ukrayna'ya saldıran Rusya'nın devlet kurumlarına yönelik siber saldırı düzenlendi. Rusya Merkez Bankası (CBR), sosyal medya hesabından bankaya da siber saldırı olduğunu duyurdu.

Açıklamada "SBP'deki bazı işlemlerin işlenmesi, telekom sağlayıcılarının kanallarına yönelik DDoS saldırılarının artması nedeniyle yavaşladı. Bazı işlemler daha yavaş olabilir veya bir süre sonra tekrarlanmaları gerekebilir" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın çok sayıda devlet kurumuna siber saldırı düzenlenmişti.

[old_news_related_template title="Zara'nın tepe şirketi Inditex, Rusya'daki faaliyetlerini durdurdu" desc="Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken, Avrupa ve ABD'li şirketlerin Rusya'ya yönelik boykotuna her gün bir yenisi daha ekleniyor. İspanyol tekstil devi Inditex, Ukrayna'yı işgalinden dolayı Rusya'daki ticari faaliyetlerini geçici olarak sonlandırma kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/72wd343j4blwxgbuptlbpila3i_16_9_1646489453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zaranin-tepe-sirketi-inditex-rusyadaki-faaliyetlerini-durdurdu-6991451/"]