Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın 5'inci haftasında Ukrayna askerlerinin sosyal medyada paylaşılan görüntüleri paylaşım rekoru kırdı.

Kiev yakınlarında çekildiği açıklanan görüntülerde Rus askerlerinin otoyollara döşediği tanksavar mayınların temizlenme süreci görülüyor. Videoda Ukraynalı askerler ana arter olarak kullanılan otoyolda sivillerin ve askerlerin geçişini engelleyen çok tehlikeli mayınları temizliyor.

Fakat Ukrayna askerlerinin mayınları tekmelemesi gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları Ukraynalı askerleri cesaretlerinden ötürü tebrik ederken bazıları ise teknolojik mühimmatlar kullanılması gerektiği uyarısını yaptı.

İngiliz medyası ise tanksavar mayınların çok büyük basınç sonucunda patlayabildiğine dikkat çekerek, mayınların tekmelerden etkilenmediğini ama halen riskin yüksek olduğunu aktardı.

[old_news_related_template title="Zelenskiy: Rusya geri çekilirken her yere mayın yerleştiriyor" desc="Rusya-Ukrayna savaşı 38. güne girerken Rus askerlerinin ülkenin kuzeyindeki bölgelerden çekilişi sürüyor. Ukrayna lideri Zelenskiy, son açıklamasında Rus ordusunun çekilirken geride bıraktıkları her yere ve hatta ölenlerin üzerine mayınlar yerleştirdiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/02/iecrop/kiev2-reuters_16_9_1648882088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-rusya-geri-cekilirken-her-yere-mayin-yerlestiriyor-7049242/"]