Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde birinci ay geride kalırken, iki ülke arasındaki barış görüşmeleri online ortamda devam ediyor. Bugün Rusya'dan yapılan açıklamada, barış görüşmelerinin liderler toplantısı için yeterince ilerlemediğini ve Moskova'nın Kırım ve Donbas'ın statüsü konusundaki tutumunun değişmediğini söyledi.

Rus baş müzakereci Vladimir Medinsky Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "Anlaşma tam olarak sunuma hazır değil. Ayrıca tekrar tekrar söylemek isterim Rusya'nın Kırım ve Donbas'taki tutumu değişmedi." dedi.

Medinsky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenskiy'in henüz planlanmış bir görüşmesinin olmadığını da vurguladı.

Dün de Ukrayna müzakere heyeti başkanı David Arakhamia, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Rus mevkidaşı Putin'in görüşmesi için Türkiye'ye dikkat çekmiş, "Tarihi ve yeri belli değil ama büyük ihtimalle İstanbul'da ya da Ankara'da olacağını düşünüyoruz" demişti.

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Putin'i zora sokacak gelişme" desc="Rus ordusu, Ukrayna’nın batı bölgesi Hmelnitskiy’de yer alan Shepetivka kentini vurdu. Bölgeden büyük bir patlamanın meydana geldiği duyuruldu. Harkov bölgesindeki Balakliya şehrinde ise bölge hastanesi hedef alındı. Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Anna Malyar ise Kiev bölgesinin tamamen Rus ordusundan temizlendiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/02/iecrop/kiev2_16_9_1648925737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasinda-son-durum-putini-zora-sokacak-gelisme-7050468/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna, silahlarını teslim eden Rus askerlere ödül verecek" desc="Ukrayna Parlamentosu’nun kabul ettiği yeni tasarıya göre silah bırakıp teslim olan Rus askerlerine ödül verilecek. Savaş uçağı ya da gemisi getirene verilecek ödül miktarı 1 milyon doları bulacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/02/iecrop/ukrayna-1_16_9_1648908194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-teslim-olan-rus-askerlere-odul-verecek-7050179/"]