Rusya, ülkenin Bryansk bölgesindeki yerleşim yerlerinin sınırı geçen Ukrayna helikopterleri tarafından vurulduğunu ve 7 kişinin yaralandığını savundu.

Ukrayna sınırına yakın Belgorod bölgesinin valisi, Ukrayna güçlerinin bir köyü de hedef aldığını ama burada yaralanan olmadığını söyledi. Olayı soruşturan yetkililerden yapılan açıklamada da, “Silah yüklü iki saldırı helikopteri yasa dışı olarak Rusya’nın hava sahasına girdi. Alçaktan uçarak en az altı hava saldırısı düzenlediler” dendi. Olayda bazı binaların da zarar gördüğü ifade edildi.

Rusya daha önce de Ukrayna helikopterlerinin sınırı geçerek Rusya’daki bölgeleri vurduğunu öne sürmüş, Ukraynalı yetkililerse suçlamayı reddetmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya’ya yönelik sabotaj ve saldırılarının Rusya’dan Kiev’e yönelik bir misillemeyi tetikleyebileceği belirtilmişti.

[old_news_related_template title="Rusya'dan NATO'ya 'nükleer Baltık' uyarısı" desc="Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olması durumunda ülkesinin önlem alması gerekeceğini ve artık Baltık bölgesinde nükleer olmayan statüden bahsedilemeyeceğini belirtti. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas ise, Rusya'nın zaten Baltık Denizi kıyısındaki Kaliningrad’da nükleer silahları olduğuna dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/medvedev-reuters_16_9_1649931876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-natoya-nukleer-baltik-uyarisi-7074161/"]