Sırbistan haftanın son iş gününe bir felaket haberiyle başladı... Ülkenin güneyindeki Aleksinaç kasabasında bulunan maden çöktü.

Başkent Belgrad'ın 200 kilometre uzağında bulunan kasabadaki madenin çökmesi sonucunda ilk belirlemelere göre en az 8 madencinin öldüğü duyuruldu. Yetkililer yaklaşık 20 madencinin ise yaralandığını açıkladı.

Devlet televizyonu RTS, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktarırken madende kaç madencinin olduğunun tespit edilmeye çalışıldığını da aktardı.

Bölgedeki hastanenin başhekimi Godan Vidiç de bütün zorunlu olmayan ameliyatların iptal edildiğini ve hastanedeki bazı hastaların alan açmak adına erken taburcu edildiğini duyurdu.

Aleksinaç kömür madeninde 1989 yılının Kasım ayında bir patlama meydana gelmiş ve 90 madenci yaşamını yitirmişti.

RTS, olay sırasında madende 49 madencinin olduğunun tahmin edildiğini belirtti.
[old_news_related_template title="Sırbistan'da mühimmat fabrikasında patlama" desc="Sırbistan'ın başkenti Belgrad yakınlarındaki bir mühimmat fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/23/iecrop/sirbistan-iha_16_9_1637690727.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/sirbistanda-muhimmat-fabrikasinda-patlama-6786051/"]