TSK'nın iki hafta önce Suriye'nin kuzeyine hava operasyonu gerçekleştirerek terör örgütlerini hedef alması uluslararası kamuoyunun gündeminde.

13 Kasım’da Suriyeli terörist Ahlam Albashir'in İstanbul’un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenleyerek 6 kişiyi öldürmesi ve 81 kişiyi de yaralamasından sonra Ankara Suriye’ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermişti. Hava operasyonu sonrasında gözler bölgedeyken, terör örgütü elebaşı Mazlum Abdi de kendisine destek aramaya devam ediyor.

Terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından Suriye uyruklu ‘Mazlum Kobani’ ve “Mazlum Abdi” kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında kırmızı bülten dosyası bulunuyor. Dosyada Abdi’nin gerçekleştirdiği saldırılar ve hakkındaki bilgiler yer alırken, terörist elebaşı sık sık ABD’li yetkililerle görüntüleniyor.


Omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu ve ABD'nin de destek verdiği Suriye Demokratik Güçleri'nin elebaşı Mazlum Abdi son dönemde ABD medyasına konuşarak ABD Başkanı Joe Biden'a seslenmişti. Biden'dan yardım etmesini isteyen Abdi'nin, dün de Rus yetkililerle masaya oturduğu ve destek çıkmaları için ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Lübnan merkezli Al Mayadeen'e konuşan kaynaklar, terör örgütü elebaşı ile Rusya'nın Suriye'deki operasyonunu yöneten kumandan Alexander Şayko'nun Haseke'de bir araya geldiğini söyledi. Haberde iki ismin "Türkiye'nin olası kara harekâtını ve buna karşı alınacak önlemleri görüştüğü" de belirtildi. Arap medyasına konuşan kaynaklar, Şayko'nun, "Suriye ordusunu sınırın 30 kilometre derinine konuşlandırılması fikrini" gündeme getirdiğini de iddia etti. Şayko daha önce 2020'de de Abdi ile görüşmüştü.