Afganistan’da 15 Ağustos’ta iktidarı yeniden ele geçiren Taliban, Şeriat hükümlerini bir bir uygulamaya koyarak baskıyı giderek artırıyor.

Son olarak Taliban’a bağlı hükümet yetkilileri, 3000 litre alkollü içkiyi başkent Kabil’deki kanala döktü.

İstihbarat Müdürlüğü, Kabil yakınlarında bir depoda ele geçirilen litrelerce likörün kanala boşaltıldığını gösteren bir video yayınladı. Olayla bağlantılı üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ülkenin önde gelen dini yetkililerinden biri de, sosyal medyada “Müslümanlar alkol üretiminden ve dağıtımından kesinlikle kaçınmalıdır” mesajını paylaştı.

Alkol satışı ve tüketimi, Afganistan'da Batı’nın desteklediği hükümetler döneminde de yasaktı, ancak Taliban iktidarı alkol ve uyuşturucu kullanımına yönelik kısıtlamaları daha da artırdı.

Taliban yönetimi, Ahlakı Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı aracılığıyla kadınlara yönelik çok sayıda kısıtlamayı da hayata geçirmişti.

[old_news_related_template title="Taliban emretti: Vitrin mankenlerinin başları kesilecek" desc="Afganistan'da iktidarı ele geçirdiği süreçte modern bir izlenim vermeye çalışan ve kadın haklarına saygı duyulacağını savunan Taliban, katı Şeriat uygulamalarını sürdürüyor. Örgüt, son olarak mağazalardaki virtin mankenlerine de savaş açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/31/iecrop/taliban-twitter_16_9_1640942315.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-emretti-vitrin-mankenlerinin-baslari-kesilecek-6860241/"]

[old_news_related_template title="Taliban, kadınlara erkek refakatçi olmadan seyahat etmeyi yasakladı" desc="Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra kadınlara yönelik kısıtlayıcı uygulamalarla eleştirilen Taliban, skandal bir kararla daha gündeme geldi. Afganistan'da kadınların erkek akraba eşlik etmedikçe kısa mesafeler dışında yalnız seyahat etmeleri kısıtlandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/26/iecrop/hq33ojw3bbjcvadn7lltkbdwlu_16_9_1640521754.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-kadinlara-erkek-refakatci-olmadan-seyahat-etmeyi-yasakladi-6850275/"]