Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, geçici bir süre için faaliyetlerini Ukrayna'nın Çernivtsi kentine taşımıştı.

Büyükelçilik tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “Değerli vatandaşlarımız ve Ukraynalı dostlarımız, geçici bir süre için faaliyetlerimizi, tahliye çalışmalarında lojistik merkezimize dönüşen Çernivtsi kentine kaydırmıştık. Bugün itibarıyla Kiev’e, evimize döndük” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, “Yarından itibaren konsolosluk hizmetleri dahil faaliyetlerimizi Panasa Mirnoho 22 adresindeki binamızdan yürütmeye devam edeceğiz” denildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Türkiye tahliyeler için hazır" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ifade eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den onay beklendiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/05/iecrop/ukrayna-rueters_16_9_1649176529.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiy-turkiye-mariupolden-tahliyeler-icin-hazir-7056239/"]

[old_news_related_template title="Zelenskiy'den Putin açıklaması: Türkiye detayına vurgu yaptı" desc="Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken Bucha'dan gelen görüntüler uluslararası kamuoyunda şok etkisi yarattı... Bu olayın yaşanmasından sonra Ukrayna lideri Zelenskiy, 'Benimle Rusya Devlet Başkanı Putin'in arasında görüşme olmama ihtimali var' dedi. Zelenskiy, Türkiye'nin yardım etme inisiyatifi olduğunu fakat bunun ise tamamen Putin'e bağlı olduğunu vurguladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/05/iecrop/zelenskiy-retuers1_16_9_1649143723.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/zelenskiyden-putinle-gorusmesi-ile-ilgili-aciklama-7054825/"]