Ukraynalı müzakereci David Arakhamia, Rusya ile görüşmeler gerçekleştirmek için İstanbul'a gelen Ukrayna heyetinin "askeri-teknik" işbirliğini görüşmek üzere bugün Türk yetkililerle bir araya geleceğini söyledi.


Türkiye Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana iki ülke arasında arabuluculuk yapmaya çalışıyor. Geçmişte Rusya ile enerji, ticaret ve savunma alanlarında işbirliği yapan Türkiye'nin Kiev'e Bayraktar TB-2 insansız hava araçlarını (İHA) satması Moskova'nın tepkisine yol açmıştı.

RUSYA'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ 

Öte yandan Ukraynalı müzakere heyetinde yer alan Mihailo Podolyak da Rusya ile dün İstanbul'da gerçekleşen barış görüşmelerinden sonra gidişattan iyimser olduğunu söyledi. Podolyak ayrıca Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki sınırlara çekmesi sonrasında yapılacak referandum ile birlikte barış anlaşmasının oylanacağını da belirtti.

Rusya tarafından da yeni bir açıklama geldi.

Rusya'nın barış görüşmelerindeki baş müzakerecisi, Rusya'nın temel taleplerini yerine getirme konusunda Ukrayna'nın istekli olduğunu belirtti. Baş müzakereci, bununla birlikte Rusya'nın Donbass ve Kırım'daki duruşunun değişmediğini de vurguladı.


[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Kiev yakınındaki İrpin'de sokaklarda cesetler var" desc="Dün İstanbul'da gerçekleşen müzakerelerin ardından Rusya'dan umut verici bir açıklama gelse de Kiev'in adeta dibindeki İrpin'de çekilen görüntüler uluslararası kamuoyunu dehşete düşürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/mozaik1_16_9_1648617267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-kiev-yakinindaki-irpinde-sokaklarda-cesetler-var-7042349/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: Rus ordusunun Kiev'deki hamlesi taktikmiş" desc="Dün İstanbul'da Rus ve Ukrayna heyetleri bir araya geldikten sonra Rusya Savunma Bakanlığı, iyi niyet göstergesi olarak Kiev ve Çernihiv'deki saldırıların azaltıldığı duyurmuştu. Fakat uzmanlar, bunun Moskova'nın bir taktiği olduğunu iddia etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/30/iecrop/turkiye-depo_16_9_1648615055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-rus-ordusunun-kievdeki-hamlesi-taktikmis-7042317/"]