Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 37. gününde devam ediyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Rusya’nın, Ukrayna’nın Zaporoji bölgesinde bulunan Tokmak şehrinde referandum hazırlığı içinde olduğunu öne sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ukrayna ordusunun Rus işgaline karşı direnişi sürüyor. Rusya devletimiz karşısında tüm imkanlarla saldırıyor. Rus işgalciler 4 Nisan’da Tokmak şehrinde referanduma hazırlanıyor. Bu konu hakkında gerekli yerlere bilgilendirme yapılmıştır" ifadelerini kullandı.

DONETSK'TEKİ SALDIRILARDA ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko şehirdeki durum hakkında açıklamalarda bulundu. Donetsk Valisi Kyrylenko açıklamasında, "Rusya sivilleri öldürüyor. 1 Nisan’daki saldırılarda Donetsk bölgesinde 7 kişi hayatını kaybederken 3’ü çocuk 7 kişi ise yaralandı. Mariupol ve Volnovahe şehirlerinde hayatını kaybedenlerin ve yaralıların sayılarını tespit etmek mümkün değil. Her savaş suçlusu cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola Ukrayna'da" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’yı Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Başbakanlık Ofisi'nde kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/01/iecrop/zelenssky-ihha_16_9_1648846304.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupa-parlamentosu-baskani-metsola-ukraynada-7048839/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... Rus askerlerinin sivilleri infaz ettiği görüntüler ortaya çıktı" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rus askerlerinin bölgede savaş suçu işlediğine dair iddialar ve tepkiler de artmaya devam ediyor... Mart ayının başında drone kamerasına yansıyan görüntülerde ailesiyle birlikte savaştan kaçmaya çalışan bir adamın öldürülme anları anbean gözler önüne serildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/01/iecrop/sivil-drone_16_9_1648813988.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-rus-askerlerinin-sivilleri-infaz-ettigi-goruntuler-ortaya-cikti-7047893/"]