Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasıyla gerilim tırmanırken, Ukrayna Rusya’ya ait 5 savaş uçağı ve bir helikopter düşürdüklerini duyurdu.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklama Rusya tarafından yalanlandı. Rus haber ajansı Ria, Rusya’nın Ukrayna’da savaş uçağı düştüğü iddiasını yalanladığını aktardı.

Bu açıklamanın ardından da Rusya destekli ayrılıkçılar, Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk'ta Ukrayna'ya ait iki savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı. Açıklama sosyal medyada yer aldı.



Ukrayna’ya üç koldan saldırı

Ukrayna Sınır Hizmetleri, bu sabah erken saatlerde Rusya sınırından, Belarus’tan ve Kırım’dan çok sayıda saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, “Bu sabah saat 5 civarında Rusya Federasyonu ev Belarus’la sınır bölgelerinde, Rus askerleri Belarus’un desteğiyle saldırı düzenledi” dendi.

Luhansk, Sumy, Harkov, Çernihiv ve Jitomir bölgelerinde Ukrayna sınır birliklerine ve kontrol noktalarına ateş açıldığını kaydeden Ukrayna, saldırılarda hava topu ve ağır silahlar da kullanıldığını bildirdi.

Açıklamada, Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’dan da Ukrayna’ya yönelik saldırılar düzenlendiği ifade edildi.

[embed]https://www.dailymotion.com/video/x8872tm[/embed]

[embed]https://www.dailymotion.com/video/x88732y[/embed]

[old_news_related_template title="Ukrayna-Rusya gerilimi: Kiev'den kaçış başladı, trafik tıkandı" desc="Rusya'nın Ukrayna'ya işgal için düğmeye basmasıyla birlikte bölgede bir insanlık dramı yaşanıyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/24/iecrop/kacis-reuters_16_9_1645680905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-rusya-gerilimi-kievden-kacis-basladi-trafik-tikandi-6970855/"]