Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'den, Rus güçlerinin geçen hafta çekilmesinden sonra yeniden Ukrayna ordusunun kontrolüne giren Herson kentine yaklaşık 8 ay sonra ilk yolcu treni yola çıktı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki tren istasyonundan yerel saatle 22.30'da yola çıkan yolcu treninin bugün Herson'a varması bekleniyor.

Tren için Kiev istasyonunda düzenlenen törene, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk ile Kiev'de resmi temaslarda bulunan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis katıldı. Evlerine dönen Herson sakinleri, basın mensupları ve güvenlik yetkililerin bulunduğu trene, Bakan Kubrakov da bindi.

Herson'a gidecek trende hostes olarak görev yapan Natalya Fedorets, savaşın başladığı 24 Şubat'tan beri Herson tren seferlerinin askıya alındığını kaydetti. Bir tren görevlisi olarak heyecanlı olduğunu dile getiren Fedorets, "Yaklaşık 8 ay sonra Herson'a ilk kez tren seferi yapılıyor. Herson'un özgürleştirilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Bu, Ukrayna için bir sevinçtir" dedi. (AA)

[old_news_related_template title="Kızılhaç: Rusların çekildiği Herson'da insanlar ağır şartlarla karşı karşıya" desc="Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'da, Rus güçlerin çekilmesinden sonra tekrar Ukrayna ordusunun kontrolüne geçen Herson kenti ve civarındaki insanların ağır şartlarla karşı karşıya olduğunu bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/16/iecrop/herson-aa_16_9_1668626747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kizilhac-ruslarin-cekildigi-hersonda-insanlar-agir-sartlarla-karsi-karsiya-7483979/"]