Rusya-Ukrayna arasında 28-30 Mart tarihleri arasında İstanbul’da yapılan müzakerelerin ardından Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov açıklamalarda bulundu.

Reznikov, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler için geldiği İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olmaktan büyük gurur duyduğunu açıkladı. Reznikov şöyle konuştu:

* Bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olmaktan onur duydum. Görüşmede Ukrayna’ya verdikleri politik ve diplomatik destekten dolayı minnettarlığımı ilettim. Cumhurbaşkanı’nı sivil Ukrayna halkına karşı Rusya’nın işlediği savaş suçları ve altyapı hasarları konusunda bilgilendirdim.

* Mariupol’den öncelikle yaralıların tahliyesini ve insani yardım konularını da ayrıca ele aldık. En içten duygularımla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve tüm Türk halkına devletimize ve canını kurtararak vatanını bırakmak zorunda kalıp Rusya’nın Ukrayna karşısında başlattığı savaştan kaçıp Türkiye’ye gelmek zorunda kalan insanlarımıza yapılan yardımlardan dolayı minnettarım.

[old_news_related_template title="Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü! Detaylar açıklandı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin salı günü İstanbul’da yaptığı müzakere toplantısı ele alındı. Zelenskiy ise görüşmeyle ilgili açıklamasında 'Barış için adımlarımızı ele aldık. Türkiye'nin, devletimizin güvenliği için garantör ülke olmaya hazır olduğu için teşekkür ederim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/31/iecrop/erdogan-2_16_9_1648742914.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/erdogan-zelenskiy-ile-gorusecek-7046225/"]

[old_news_related_template title="Financial Times: İstanbul'daki müzakerelere rağmen Batı, Putin'e 'tam baskıyı' sürdürüyor" desc="Rusya ve Ukrayna'nın Türkiye'nin arabuluculuğunda İstanbul’da düzenlediği müzakereler sonrası yapılan olumlu açıklamalara rağmen Batılı ülkeler Rusya’ya “tam baskı” politikasını sürdürmeye kararlı. Financial Times’a konuşan ABD ve AB yetkilileri, Moskova’yı hedef alan mevcut yaptırımların daha da artırılmasının gündemde olduğunu belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/31/iecrop/putin5-reuters_16_9_1648713333.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/financial-times-istanbuldaki-muzakerelere-ragmen-bati-putine-tam-baskiyi-surduruyor-7044819/"]