Ukrayna'da yaşayan Yaryna Arieva ve sevgilisi Sviatoslav Fursin, Putin'in Rus askerlerini Ukrayna'ya yönlendirmesiyle birlikte soluğu bir kilisede aldı. Kiev'de sirenlerin yoğun bir şekilde uyarıda bulunduğu bir anda sevgilisiyle evlenmek istediğine karar veren Arieva ve Fursin'in görüntüleri ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN'de gündem oldu.

Arieva, "Çok korkutucuydu fakat bu hayatımın en güzel günüydü. Normalde 6 Mayıs'ta Dnieper Nehri'ne bakan terası olan bir restoranda evlenecektik" dedi. 21 yaşındaki Arieva, bir an önce evlenmek istediklerine karar verdiklerini söyledi.

Çift, ülkeden ayrılmayı düşünmediklerini açıklarken, yerel Kara Savunma Merkezi'ne başvurarak savaşta gönüllü olmaya hazırlandıklarını da dile getirdi.

[old_news_related_template title="Ukrayna kahraman askere ağlıyor: Son sözü 'Defol git Rusya' oldu" desc="Rusya'nın işgali devam ederken, Karadeniz kıyılarında Rus askerlerine karşı mücadele eden bir askerin görüntüleri hem Ukrayna'da hem de uluslararası kamuoyunda gündem oldu. Videoya çekilen görüntülerde genç asker, 'Defol git Rus savaş gemisi' dedikten sonra gemiden açılan ateş ile yaşamını yitirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/basliksiz-1_16_9_1645764990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-kahraman-askere-agliyor-son-sozu-defol-git-rusya-oldu-6973064/"]