Çocukların beslenme, fiziksel aktivite ve hijyen konularında bilinç düzeylerini artırmayı amaçlayan Mutfak Atölyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hizmete girdi. Açılışa, Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hakan Düzen ve Proje Yöneticisi Sibel Kars katıldı.

DENGELİ BESLENME

Törende konuşan Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu, bu yıl Türkiye’de 10. yılını kutlayan Sağlıklı Adımlar Projesi ile bugüne kadar 781 farklı okulda yaklaşık 232 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Çocukların, dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve hijyen konularında iyi alışkanlıklar edinmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını kaydeden Sungu, “Öğrencilerimiz, öğretmenlerinin liderliğinde, dengeli beslenmeyi destekleyecek sağlıklı tarifler hazırlamayı uygulamalı öğrenecekler” diye konuştu.

86 ülkede 20 milyon çocuğa ulaştılar


Nestlé’nin, dünyada 86 ülkede 20 milyon çocuğa ulaştığı “Sağlıklı Çocuklar için Nestlé” adlı küresel sosyal sorumluluk projesinin parçası olan Sağlıklı Adımlar, Türkiye’nin bu alandaki en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olma özelliğini taşıyor.

[old_news_related_template title="Okul yolunda U dönüşü yaptılar" desc="Hayaller Paris, gerçekler Hakkari. Milli Eğitim Bakanı Özer, 2 ay önce 5 yaş okullaşmayı yüzde 95’e çıkardıklarını müjdelemişti! TÜİK İstatistiklerle Çocuk Raporu, son 1 yılda 5 yaş okullaşma oranın yüzde 71.2’den yüzde 56.9’a düştüğünü ortaya çıkardı. Okul öncesi düşüş gibi ekonomik nedenlerle ilkokul, ortaokul, ortaöğretimde kayıtlı olup, okulu terk eden çocuk sayısı 5 milyonu geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/manet-genel-foto_16_9_1651102078.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/okul-yolunda-u-donusu-yaptilar-7102319/"]