Nasdaq ve New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE), Rusya merkezli bazı şirketlerin hisse senetlerinin alım satımını geçici olarak durdurdu.

NYSE web sitesinde yer alan bilgiye göre, Rus telekom operatörü Mobile TeleSystems, madencilik ve çelik şirketi Mechel ve çevrimiçi emlak ilanları şirketi Cian hisselerinin 'mevzuat endişesi' nedeniyle durdurulduğu belirtildi.

DEV RUS ŞİRKETLER LİSTEDE


Nasdaq ise arama motoru Yandex ve çevrimiçi perakendeci Ozon Holdings'in de aralarında bulunduğu Rus şirketlerinin hisselerinin alım satımını durdurdu. Rusya'nın Amazon'u olarak adlandırılan Ozon, ilk halka arzını 2020'de Nasdaq'ta gerçekleştirmişti.

WSJ'nin aktardığı bilgiye göre, konu ile ilgili bilgi veren yetkililer NYSE ve Nasdaq'daki uygulamaların geçici olduğunu belirtti. Kurumlar nihai kararlarını verebilmek için uygulanan yeni yaptırımları inceleyecek. WSJ'nin haberine göre, şirketlerin borsadan çıkarılma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği, yaptırım listelerine dahil edilen Rusların isimlerini açıkladı" desc="Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı sonrası aldığı yaptırım kararları kapsamında kişi ve kurumları netleştirdi. AB Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Konsey 26 kişi ve bir kuruluşa yaptırım uygulayacak' denildi. Yaptırım listelerine dahil edilen Rusların isimleri de belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/28/iecrop/ab-shutter-1_16_9_1646082839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupa-birligi-yaptirim-listelerine-dahil-edilen-ruslarin-isimlerini-acikladi-6980927/"]

[old_news_related_template title="Rusya'yla 6 saat süren görüşme sonrası Zelenskiy'den açıklama" desc="Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 'Müzakere süreci ile bombardıman eş zamanlı sürdü. Rusya’nın basit bir yöntemle üzerimizde baskı kurmaya çalıştığını düşünüyorum. Adil müzakereler ancak diğer taraf roketlerle saldırmadığında olur. Şu ana kadar istediğimiz sonucu alamadık' dedi. Zelenskiy, Rus kuvvetlerinin Harkov’a acımasızca saldırdığını belirterek 'Sivillere karşı savaş suçu işleyen devlet BMGK üyesi olamaz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/28/iecrop/ukrayna-233_16_9_1646086256.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ile-gorusmelerde-bir-sonuc-cikti-mi-zelenskiy-acikladi-6980993/"]