Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası esnafa yeni kredi desteği sağlanacağını duyurarak, "Esnafa, Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle %7,5 faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz." dedi.

ESNAF KREDİ DESTEĞİ FAİZ ORANI KAÇ, LİMİT NE KADAR?

Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında esnaf kredi desteği hakkında Erdoğan açıklamalarda bulundu.

* Salgın ve savaş şartlarının önümüze çıkardığı zor süreçte esnaf ve sanatkarların yanında olduk ve olmayı sürdüreceğiz. Geçen yılın mart ayında başlattığımız kadın girişimci kredisinden 140 bin kadın yararlanarak 17 milyar liranın üzerinde kaynak kullandı. Gençler için çeşitli isimler altında başlattığımız girişimci kredilerinden, 52 bin kişi 10 milyar liralık kaynağa ulaşarak yararlandı. Şimdi de Cumhuriyetin 100. yılına atıfla başlattığımız yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve sanatkarların huzurundayız.

* Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz.

* Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkartıyoruz. Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz. Tüm bu kolaylıkların esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum.