Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’ne ait bir binanın, otoparkın ve bir iş yerinin bulunduğu 4 bin 164 metrekarelik arazinin imarını değiştirerek itirazlar için askıya çıkardı.

Parseller  mevcut planlarda yüksek yoğunluklu konut, park, ortaokul, semt spor alanı, bölgesel iş merkezi fonksiyonlarına sahipti. Plan açıklama raporunda, mevcut planlarda oluşturulan fonksiyonların bölgede hizmet açısından yetersiz kaldığı ve alan içerisinde riskli yapıların bulunduğu belirtilerek donatı alanlarının çeşitlendirilmesi ve mevcut yapıların güçlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda çevre fonksiyonlarla bütünlük sağlamak, alanın çevresinde bulunan nüfusa hizmet edecek donatı alanları üretmek ve risk teşkil eden durumu bertaraf etmek amacıyla ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda plan değişikliği hazırlandığı aktarıldı.

HASTANE VE OTOPARK BULUNUYOR

Raporda “Alanın mevcut fonksiyonuna bakıldığında 52 No’lu parselde Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’ne ait bir yapı ile otopark alanı ve 42 No’lu parselde bir iş yeri binasının bulunduğu görülmektedir” denildi.

4 bin 164 metrekarelik arazinin imarı, çevresindeki üniversite hastanesi kullanımına uygun olarak “yüksek öğretim tesisi” alanı olarak değiştirildi. Emsal yani inşaat hakkı 3, yükseklik 6 kat olarak belirlendi.

BODRUM KATLAR İNŞAAT HESABININ DIŞINDA TUTULDU

Plan notlarına göre bu alanda yüksek öğretim kurumları, sağlık uygulama araştırma merkezi birimleri, her türlü sağlık tesisleri, üniversite hastaneleri yer alabilecek. Zeminaltı bodrum katlarda, eğitim, öğretim ve hastane birimlerine hizmet edecek her türlü yapı ve tesisler yapılabilecek ve bu alanlar yapılaşma hesabına dahil olmayacak.

Zemin kat asma katlı olarak düzenlenebilecek. Yapılara ilişkin kat yüksekliği, çatı formu ve eğimi ilçe belediyesinin onaylayacağı projede belirlenecek. Derslik, amfi, kütüphane, medikal alan gibi ortak kullanılabilir alanda yer alacak yapılar arasındaki bağlantılar zemin altı ve zemin üstü bağlantı yapılarıyla sağlanacak.

Hastaneye ait binanın ve otoparkın bulunduğu parsel daha önce vatandaş tarafından okul yapılması şartıyla bağışlanmasına rağmen otopark olarak kullanılması nedeniyle davalık olmuştu.

[old_news_related_template title="Vakıflar özel hastane işini sevdi: 30 yıllık ihale" desc="Vakıflar Meclisi, İstanbul Ataşehir'de E-5 üzerindeki 15 dönüm araziye özel hastane yapımı için ihale açtı. Tahmini bedeli 235 milyon liralık ihale için sadece 14 gün süre verildi. İhaleyi alan firma 30 yıl işletme hakkı kazanacak. İhale şartnamesine göre 15 dönümlük arazi üzerine yapılacak dev hastanenin kirası 128 bin TL. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/vakiflar-atasehir_16_9_1641189300.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/vakiflar-ozel-hastane-isini-sevdi-30-yillik-ihale-6864205/"]

[old_news_related_template title="Medipol’e bir piyango daha: Vakıflar işletme süresine 16 yıl ekledi" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol'e bir ayrıcalık daha sağlandığı ortaya çıktı. Vakıflar’a ait arazi üzerine Yap-İşlet-Devret modeliyle VIP hastane yapan Medipol’e, sözleşmedeki açık hükme rağmen fazladan işletme süresi verildi. Medipol’ün Kadıköy’de açacağı VIP hastanenin işletme süresi 17 yıldan 33 yıla çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/hastane4-1_16_9_1632945310.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/medipole-bir-piyango-daha-vakiflar-isletme-suresine-16-yil-ekledi-6678165/"]