Rus petrolünü Orta ve Doğu Avrupa'ya taşıyan Druzhba boru hattından sevkiyat, geçici olarak durdu.

Slovakya ve Macaristan'ın boru hattı işletmecileri tarafından yapılan açıklamalarda kesintinin kapsamı hakkında bilgi verilmezken, sevkiyat Ukrayna sınırında bulunan bir kasabaya füze düşmesinin hemen ardından gerçekleşti.

Patlama NATO ülkelerini alarma geçirdi.

FÜZENİN ELEKTRİK SANTRALİNİ VURDUĞU AÇIKLANDI


Macaristan'ın boru hattı işletmecisi MOL, bir Rus füzesinin petrol pompalama tesisine güç sağlayan elektrik santralini vurduğunu, bunun da kesintiye neden olduğunu açıkladı.

Slovakya'nın Transpetrol şirketi de kesintiyi teyit ederek "Ukrayna tarafında teknik sorunları" gerekçe gösterdi. Ancak, füze saldırısı ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Polonya'ya düşen füzeyi Ukraynalılar fırlatmış: NATO'dan '4. Madde' hamlesi gündemde" desc="Dün gece saatlerinde Polonya-Ukrayna sınırına yakın bir konumda olan Przewodow köyüne düşen Rus yapımı füzeler büyük panik yarattı. İki kişinin öldüğü füze saldırısı sonrasında olası bir Rusya saldırısına karşı NATO'nun 4. Maddesi'nin uygulanabileceği belirtilirken ABD'den yapılan açıklamada ise, 'Rus yapımı füze Ukrayna tarafından gönderildi' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/16/iecrop/polonya-reuters_16_9_1668575545.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/polonyaya-fuze-saldirisi-natodan-4-madde-hamlesi-geliyor-7482101/"]

[old_news_related_template title="Rus füzeleri NATO üyesi Polonya’ya düştü: 2 ölü" desc="NATO üyesi Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne füzelerin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. NATO olayla ilgili 'Bu haberleri araştırıyoruz ve müttefikimiz Polonya ile yakın koordinasyon içindeyiz' açıklamasını yaparken, Rusya iddiaları reddederek 'Suçlamalar kasıtlı provokasyondur' duyurusunu yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/ukrayna-aa_16_9_1668539121.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/polonya-sinirina-fuze-dustu-2-olu-ulkenin-guvenlik-komitesi-toplaniyor-7481816/"]