Muğla’nın Bodrum ilçesine iki gün önce gelen Rus milyarder roman Abramoviç'e ait 140 metre uzunluğundaki MY Solaris isimli 140 metrelik ultra lüks motor yata yönelik protestoların ardından bugünden itibaren yat personeline 'dışarı çıkmayın, ortalıkta görünmeyin' talimatı verildiği iddia edildi.

YAT SESSİZLİĞİ GÖMÜLDÜ, PERDE VE KEPENKLER İNDİRİLDİ

Yattaki tüm personel içeri girip sessizliğe gömülürken 5 katlı yatın tüm perde ve kepenklerinin tamamen kapatıldığı ve yatın üzerinde sessizlik hakim olduğu görüldü. Önceki gün yat üzerinde sık sık görülen ve temizlik yaparak Bodrum’u izleyen ve rıhtımda yürüyüş yapan personelin bugün ise hiç ortalıkta görünmediği belirtildi.

BİR AY YETECEK KADAR YİYECEK TAKVİYESİ YAPILDI

Yatın geçtiğimiz yıllarda da Bodrum’da acenteliğini yapan özel bir şirket tarafından öğle saatlerinde 5 minibüs dolusu sebze, meyve ve kuru gıda takviyesi yapıldığı görüldü. Yaklaşık 70 personelin bulunduğu yatın 1 ay yetecek kadar yiyecek ve içecek takviyesi yaptığı ancak ne kadar süre Bodrum’da kalacağının henüz belirlenmediği belirtildi.

[old_news_related_template title="'Lüks yatlarını Türkiye'ye kaçıran Abramoviç, ülkeye yatırım yapacak' iddiası" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken batının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın oligarklara yaptırım uygulaması sonrasında Chelsea'nin sahibi Roman Abramoviç soluğu Türkiye'de aldı. Milyar dolarlık yatlarını Bodrum ve Marmaris'e demirleyen Abramoviç ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/yat-sozcu_16_9_1648010264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/luks-yatlarini-turkiyeye-kaciran-abramovic-ulkeye-yatirim-yapacak-iddiasi-7027901/"]