AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, partililerle birlikte Gelibolu ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Ardından İskele Meydanı'nda partisinin Gelibolu İlçe Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.

Turan, iftarın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Şafak D. isimli kadının terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu iddiasıyla belediye binasında gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Güvenliğe ve kardeşliğe ilişkin konularda ihmal etmeyi asla kabul edemeyeceklerini belirten Turan, şöyle konuştu:

* Bakınız bugün bir belediyenin sosyal hizmetler çalışanı, PKK bağı ile beraber yakalandı, gösterildi. Hani 'yok' diyorlardı, hani 'olmaz' diyorlardı. Ama gördük ki dedikleri gibi sicil kaydı tek başına teröre karşı bir önlem değil.

* Mahkeme karar verecek, Yargıtay'a gidecek, kesinleşecek ondan sonra sicil kaydı olabilecek. O yüzden güvenlik tedbirleri ilgili kurumların araştırmaları bambaşka bir önem atfediyormuş.

* Bugün İstanbul'da yapılan bu yanlışı hiç bir belediyemizin yapmamasını, her kurumun çok hassas davranmasını, güvenliğimizden taviz verilmemesi gerektiğini bir daha görmüş olduk. Ama ne olursa olsun bildiğimi okurum tarzı yaklaşımlar doğru yaklaşımlar olmaz. DHA

[old_news_related_template title="İBB'den Şafak D. açıklaması" desc="Terörle ilişkisi olduğu ileri sürülen Şafak D.'nin gözaltına alınması hakkında İBB'den açıklama yapıldı. Söz konusu kişinin adli sicilinin temiz olduğunu gösteren kaydı ve öz geçmişini paylaşan İBB, açıklamasında, belediye ile terör örgütü arasında bağ kurulmak istendiği belirtildi. Açıklamada, 'Söz konusu kişinin öz geçmişi incelendiğinde 2015 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sakarya Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde stajyer olarak görev yaptığı görülebilir' ifadesine de yer verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/27/iecrop/ibb-dha-1_16_9_1618155855_16_9_1651080137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ibbden-safak-d-aciklamasi-7102058/"]