Suriye savaşından sonra nüfusu hızla artan Şanlıurfa’nın toplu taşıma sorununun çözümü için İlbank A.Ş. ile yapılan çalışma sonucunda, ek kaynak aranmasına gidildi.

Bu kapsamda JICA’nın (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) sağladığı ilk 7 yıl ödemesiz, 25 yıl boyunca 0.95 faizle ödemesi olacak olan 3 milyar 500 milyon Japon Yeni’nin alınması için protokol imzalamak şartıyla Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e yetki verilmesi yolunda görüş birliğine varıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen bu karar, muhalefetin itirazlarına rağmen AKP oylarıyla kabul edildi.

JAPONYA’DAN KREDİ AL, TALİBAN’A BAĞIŞLA

Meclis toplantısında, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Şanlıurfa Şubesi’nin Afganistan’a 180 bin TL ayni ve nakdi yardım talebinde bulunulmasıyla ilgili istemi de görüşüldü. Bu konuda da Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na yetki verilmesiyle ilgili teklif kabul edildi.

Karara göre, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na İHH üzerinden Afganistan’a vermek üzere 600 Bin TL’ye kadar maddi yardımda bulunması AKP oylarıyla kararlaştırıldı.

Muhalefete mensup meclis üyeleri bu karara, “Japonya’dan yüksek faizle kredi alıp, Taliban’a yardım olarak göndermek mantık işi değil” diyerek şerh koydurdu.

TAŞINMAZLAR DİYANET’E

Meclis toplantısında, Akabe Kavşağı Köprü Yapım işi ile Abide Kavşağı İlave Köprü yapım işi ve Bilim Merkezi yapım işi projelerinin hayata geçirilmesi konusunda Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’e toplam 211 milyon 140 bin TL tutarında finansmanın temini için İLBANK A.Ş ile protokol ve sözleşme yapılması yetkisi verildi.

Görüşmelerde, Haliliye İlçesi’ne bağlı Dağeteği Mahallesi’nde bulunan 3 bin 951 metrekarelik taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı’na bedelsiz devredilmesinin istenmesine ilişkin karar da AKP’li üyelerin oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu arsaya, Haliliye İlçe Müftülüğü bünyesinde cami ve müştemilat yapacağı açıklandı.



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin meclis gündemi listesinde belirtildiği gibi Afganistan halkına 600 bin TL’ye kadar yardım izni, ayrıca Japonya’dan ise ulaşım ve diğer ihtiyaçlar için 3.5 milyar Japon Yeni kredi alınacağı doğrulanarak, Taliban yönetimindeki Afganistan’a yapılan yardımların ise kentte yaşayan Türk, Kürt, Arap, Türkmen ve Afgan vatandaşları mutlu etmek amacı taşıdığı ifade edilerek şunlar belirtildi:

* Şehrimizde Türk, Kürt, Arap, Türkmen ve Afgan vatandaşlarımız yaşamaktadır. Bilindiği üzere Dünyamızda korona salgını devam etmekte ve iklim değişikliği nedeniyle birçok doğa felaketlerine sık sık rastlanmaktadır.

* Etnik kökenini yukarıda belirttiğimiz vatandaşlarımızı mutlu etmek ve insanlığa yardım eli uzatmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından 180.000 TL (12.000 EURO) harcama yetkisi talep edilmiş, ancak Meclisimiz 40.000 Euro (600 bin TL) tutarında bir harcama yetkisi vermiştir.

* Resmiyete dökülen bu rakam ve yetki ihtiyaç halinde birleşmiş milletler ve Avrupa Birliği İnsani Yardım Kuruluşlarının belirlediği kurallar doğrultusunda kullanılacaktır.

[old_news_related_template title="Tepki çeken projede AKP’li başkan geri adım attı..." desc="Samsunspor Tesisleri'nin de içinde bulunduğu İlkadım ve Canik ilçelerindeki geniş bir alanın Millet Bahçesi statüsüne dönüştüren imar teklifine, taraftarlardan siyasilere kadar birçok kesimden tepki gelmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/17/iecrop/87012729-a388-4c1d-965f-dd35dcd9d1ca_16_9_1642422737.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tepki-ceken-projede-akpli-baskan-geri-adim-atti-6893855/"]