Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Yakup Tilki, Alevilere küfürler etti. Yakup Tilki'nin sosyal medyada paylaşılan canlı yayın görüntüleri, tepki topladı.

Yapılan şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup Tilki'yi gözaltına aldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca da Yakup Tilki hakkında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçundan soruşturma açıldığı belirtti.

TUTUKLANDI

Yakup Tilki, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Yakup Tilki, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ALİ ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesabından Aleviliği hedef alan söylemlerle ilgili açıklamada bulundu. Erbaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Asırlardır süregelen kardeşliğimize kast etmek isteyenlere fırsat vermeden fitneye, fesada karşı birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Alevi kardeşlerimizi hedef alan her türlü söylem ve tutum hepimize yapılmıştır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum."

[old_news_related_template title="22 cemevinden elektrik faturası kararı: Ödemeyeceğiz" desc="Cemevlerine, ibadethane statüsüne alınmadığı için ticarethane statüsünden kesilen fahiş fiyatlı elektrik faturalarına tepkiler sürüyor. Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat, 'Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ödememe kararı aldık, mahkemelere toplu olarak başvuracağız' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/cemevi_16_9_1644270207.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/22-cemevinden-elektrik-faturasi-karari-odemeyecegiz-6938849/"]

[old_news_related_template title="Didim Cemevi yasal statü için yargıya başvurdu" desc="Aydın'ın Didim ilçesi Cemevi yöneticileri, Cemevi’nin ticarethane değil, ibadethane olarak kabul edilmesi ve elektrik ücretlerinin devletçe ödenmesi için Didim Adliyesine başvurdu. Dilekçede, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti devlet kurumlarının her inanca eşit mesafede olması gerektiğinin altı çizildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/09/iecrop/didim-sha_16_9_1644419883.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/didim-cemevi-yasal-statu-icin-yargiya-basvurdu-6942882/"]