Ankara Barosu üyesi avukatlar, meslektaşları Servet Bakırtaş'ın İstanbul'daki ofisinde silahla vurularak öldürülmesi nedeniyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Ankara Barosu Başkanı avukat Mehmet Eren Turan, Bakırtaş'ın sadece avukatlık yaptığı için öldürüldüğünü belirterek, "Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir toplumsal ders olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor.



Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Savunma olmazsa yargılama olmaz diyoruz. Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak.

Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaşın yüreği şimdi bizde atacak. Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Avukat Servet Bakırtaşı düşünce dünyamızda şehit olarak yaşatacağız" dedi.

Açıklamanın ardından avukatlar, yaşanan üzücü olayı alkışla protesto etti. (DHA)

[old_news_related_template title="Avukatlar öldürülen meslektaşları için adliyede toplandı" desc="İstanbul Barosu avukatlarından Servet Bakırtaş’ın bürosunda uğradığı silahla vurularak öldürülmesi üzerine 2 gün boykot kararı alarak duruşmaya katılmayacaklarını belirten avukatlar, bugün saat 11.00’de Bakırköy Adliyesi önünde buluştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/07/iecrop/avukatlar_16_9_1657187957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/avukatlar-oldurulen-meslektaslari-icin-adliyede-toplandi-7236925/"]