Ankara'nın birçok ilçesinde gece saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı başladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "00.00 itibarıyla Ankara'da yoğun kar yağışı başladı. Ekiplerimiz görevinin başında, aralıksız çalışıyor" dedi. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'kar takip' uygulamasından karla mücadele çalışmalarının canlı olarak izlenebileceğini hatırlattı.

image small

EKİPLER SEFERBER OLDU

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise Dikmen Caddesinde vakadan dönen 112 Acil Servis ekibinin yollarını açtı. O esnada bir vatandaş ise karısının hamile olduğunu iddia ederek yardım istedi. Ekiplerin ise zamanla yarışı başladı ve Çankaya Belediyesine bağlı olan Keklikpınarı Mahallesi 889'uncu Sokağın yollarını temizleyerek vatandaşa yardımcı oldu.

İÇ ANADOLU İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'da bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahminini paylaştı. Yağışların, Ankara'nın güney ve doğusu ile Konya, Karaman, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Sivas çevreleri, Kayseri'nin doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor.

image small

YAĞIŞLAR ANKARA'NIN GÜNEY VE DOĞUSUNDA YOĞUN OLACAK

Hava sıcaklığının -2 dereceye kadar ineceği Ankara'da, aralıklı karla karışık yağmur, zamanla kar yağışı bekleniyor. Yağışların güney ve doğu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Kar yolları kapattı, okullar tatil edildi" desc="Yoğun kar yağışı birçok ilde yolları kapattı. Öte yandan bazı illerde okullara kar yağışı nedeniyle ara verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/02/iecrop/den2_16_9_1646250255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kar-yollari-kapatti-okullar-tatil-edildi-6985320/"]