Esenler’de önceki gün Asiye Atalay’ın eski sevgilisi tarafından katledilmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, Asiye Atalay daha 13 yaşında ortaokul öğrencisiyken Ümit Karakoyun’la tanıştı. İkilinin arkadaşlığı 2019 yılına kadar aralıklarla devam etti. Aralarında görüş ayrılıkları baş gösterince Asiye Atalay, 2,5 yıl önce kurtulmaya çalıştığı Karakoyun’la büyük sorunlar yaşadı. Şiddete varan olaylardan Atalay’ın ailesinin de haberi oldu. Bunun üzerine Asiye Atalay ve ailesi Ümit Karakoyun hakkında emniyete giderek şikayetçi oldu.

BEŞ AY ÖNCE TAHLİYE EDİLDİ

Polisin peşine düştüğü Karakoyun bu dönemde farklı bir suçtan gözaltına alındı. Uyuşturucu sebebiyle yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Atalay, takıntılı sevgilisinin tutuklu olduğu için bu sürede rahat nefes aldı. Ancak Ümit Karakoyun, 5 ay önce tahliye edildi. Yeniden genç kızın peşine düşen Ümit Karakoyun, 2 gün önce Turgutreis Mahallesi’nde Asiye Atalay’ın karşısına yine çıktı.

VURARAK KAÇTI

Edinilen bilgilere göre, Asiye Atalay, mahalleden arkadaşlarıyla bir komşusunun evine gitmişti. Gece yarısı evlerine dönmek üzere arkadaşlarıyla dışarı çıktılar. Bu sırada Ümit Karakoyun onu bekliyordu. Genç kıza yaklaşan Karakoyun tabancasını çıkararak “Biraz konuşalım, tabancam sende kalsın” dedi. Genç kız silahı almak istemedi. Karakoyun bunun üzerine tabancasını genç kızın çantasına koymak istedi. Tartışma yaşandı. İddiaya göre ikili bir süre tartışarak konuşurken, tabancasını alan Karakoyun eski kzı arkadaşı Asiye Atalay’ı vurarak olay yerinden kaçtı.

KAZAYLA OLDU!

Daha çocuk yaşta tanıştığı eski arkadaşı tarafından göğsünden ve boynundan vurulan Asiye Atalay hayatını kaybederken, saldırgan Arnavutköy’de saklandığı evde silahıyla yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince emniyette sorgulanan şüphelinin ifadesinde olayın “kaza” ile olduğunu söylediği öğrenildi.

Karakoyun’un ifadesinde  “Asiye’yle 7 yıldır tanışıyorum. Olay akşamı sosyal medyada, arkadaşlarıyla canlı yayındaydı. Kıyafetleri ve yazılanlar yüzünden krize girdim. Konuşmak için yanına gittim. Arkadaşlarıyla yürüyordu. Yanımda silahım vardı. Görenler polise söyler diye tabancayı Asiye’ye vermek istedim. Almadı. Daha sonra çantasına koymak isterken kabul etmedi. Bu sırada silah kazayla ateş aldı” diyerek kendisini savunduğu belirtildi.

POLİS TESPİTİ ‘KAZA OLAMAZ’

Ümit Karakoyun'un kaza iddiasının polis tespitiyle örtüşmediği öğrenildi. Saldırganın kaçmaya çalışan Asiye Atalay’ı önce göğsünden vurduğu, buna rağmen can havliyle koşarak kurtulmaya çalışan genç kızı boynundan da vurduğu kaydedildi. Genç kızın boynundan vurulduğu an görüntülere yansırken, göğsünden vurulduğu anın, kameraların görmediği bir noktada gerçekleştiği iddia edildi. Görgü tanıklarının da genç kızın saldırıdan kurtulmak için bir aracın çevresinde koştuğunu söylediği belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan ve 16 suç kaydı olan şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakimlik, Ümit Karakoyun'u 'kasten öldürme' suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.