Geçtiğimiz gün İstanbul Atatürk Fen Lisesi kütüphanesinin açılışına katılan Mahmut Özer, 3 senedir faaliyette olan kütüphaneyi yeni açılmış gibi kurdelesini kesti.

Etkinlikte bir de konuşma yapan Mahmut Özer, “Eğitimdeki dönüşümün mimarı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum” dedi.



 

DUVARINDA MEZUNLARIN İSMİ VAR

Ancak Bakan Mahmut Özer’in katılıp açılışını yaptığı kütüphanenin, 2019 yılında mezunların bağışlarıyla açıldığı ortaya çıktı. Duvarındaki periyodik tabloda katkı veren mezunların adının da yazılı olduğu kütüphanenin isminin, mezunlara haber verilmeden değiştirildiği öğrenildi.



BAŞKA OKULDAN MEZUN OLAN REKTÖRÜN ADI VERİLDİ

Mezunların katkısıyla açılan kütüphaneye ise Milli Savunma Üniversitesi rektörü  tarihçi yazar Erhan Afyoncu’nun ismi verildi. Erhan Afyoncu'nun İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunu olmadığı öğrenildi.

BAKANLIĞA 'İDEOLOJİK FAYDA' ELEŞTİRİSİ

Karara tepki gösteren mezunlar, "En azından okulumuz mezunu bir Türk bilim insanının adı verilseydi" diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı ideolojik fayda sağlamakla eleştirdi.



"RAFLARINDAN BİLGİSAYARLARINA TEPEDEN TIRNAĞA DONATIP EMANET ETTİK"

İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği’nden (AFLİM) yapılan açıklamada şöyle denildi:

"AFLİM organizasyonu ve her dönemden mezunumuzun değerli bağışları ile okulumuza yakışır yeni kütüphanemizi raflarından bilgisayarına, kitaplarından sandalyelerine kadar, deyim yerindeyse tepeden tırnağa donatmış, 2019 yılında okulumuza teslim ve emanet etmiş, 2020 yılının Mart ayında ise Kadıköy kaymakam ve okul yönetiminin de katılımı ile açılışını yapmıştık.

Öğrendik ki, emek emek kurduğumuz kütüphanemize bir isim verilerek yeniden açılışı yapılmış. AFLİM'in ve daha önemlisi mezunlarımızın maddi ve manevi desteğini yok sayan bu isimlendirme nezdimizce kabul edilemez!

Kütüphanemizin içindeki periyodik tablonun yansıttığı gibi çoğulcu bir destek ile inşa edildiğini gösterecek, okulumuza yakışacak bir isim ile kütüphanemizin adlandırılması gerektiğine inanıyoruz.


"YAPILAN HAKSIZLIĞI KINIYORUZ"

Eğer illa "yaşayan insan hazinesi" ismi verilecek idiyse de, hali hazırda gençlerimize ilham verecek birçok mezunumuz olduğunu biliyoruz, hatırlatmak isteriz.

Bu süreçten medyada paylaşılana kadar haberdar edilmediğimizi, kesinlikle bilgimiz ve onayımız dahilinde olmadığını siz değerli mezunlarımızla paylaşmak isteriz.

Yapılan bu haksızlığı ve özensizliği kınıyoruz ve düzeltilmesi yolunda da konunun takipçisi olacağımızı, sesimizi duyurmak için de sizlerin de desteğini beklediğimizi bildiririz."



AÇILIŞI 2019 YILINDA YAPILMIŞTI

Kütüphane açılışı 2019 yılında Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Aslan, AKP Kadıköy İlçe Başkanı Av. Aydoğan Ahıakın, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım, okul müdürleri ve mezunların da katılımıyla gerçekleşmişti.

Yaklaşık 180 metrekareden oluşan okul kütüphanesinin tefrişatını gerçekleştiren AFLİM (Atatürk Fen Lisesi Mezunları Derneği)'ne Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan tarafından plaket takdim edilmişti. Kütüphane açılışının haberi hâlâ Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alıyor.