Bir süre önce indirimli ekmek kuponu ile gündeme gelen Gaziantep’te bu kez de bir vatandaş tarafından dağıtılan bedava içecek izdihamı yaşandı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Bazı sosyal medya hesaplarından bir minibüsten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bedava ekmek dağıtımı yaparken çekildiği ileri sürülen izdiham görüntüsü yayınlandı. Bunun üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Bizim o tür bir mobil ekmek dağıtımımız yok” açıklaması geldi.

Gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. İzdihamın bir vatandaşın dağıttığı sarı renkli içecekten almaya çalışan tamamına yakını kadınlardan oluşan kalabalık tarafından yaratıldığı anlaşıldı.

"BU NASIL BİR AHLAKSIZLIK?"

Görüntülerde bazılarının kucağında çocukları olan kadınlar, içecekten alabilmek için yoğun mücadele veriyor. Dağıtımı yapan kişinin bir kadına, ‘Sana yok. Sana yok. Bu nasıl bir ahlaksızlık ya?” diye çıkışması dikkat çekti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise izdiham görüntülerini, “Görüntüler Gaziantep’ten AKP’nin yarattığı yoksulluk düzenini bitireceğiz” yorumuyla sosyal medya hesabından yayınladı.

[old_news_related_template title="Kuyruklara bir yenisi daha eklendi: Hayaldi gerçek oldu" desc="Ramazan ayı uzun pide kuyruklarıyla başladı. Kartal Meydanı’nda ucuza pide alabilmek için Halk Ekmek büfesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar zamlara ve hayat pahalılığına isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/02/iecrop/kuyruk_16_9_1648921968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kuyruklara-bir-yenisi-daha-eklendi-hayaldi-gercek-oldu-7050408/"]

[old_news_related_template title="Kuyruk çilesi sürüyor! 2.5 TL için saatlerce beklediler" desc="Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Fırıntaş'ın Bandırma ilçesindeki ekmek büfesi önünde dar gelirli vatandaşlar, 300 gram pideyi 2,5 liradan alabilmek için metrelerce kuyrukta saatlerce bekledi. Yaşananlara tepki gösteren emekli bir vatandaş, 'Kaderimiz böyle kuyruklarda beklemekle mi geçecek?' diye isyan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/14/iecrop/kuyruk2_16_9_1649963853.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/kuyruk-cilesi-suruyor-2-5-tl-icin-saatlerce-beklediler-7075299/"]