Meclis’te bütçe görüşmelerine AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Altay, İçişleri Bakanı Soylu'nun “10 bin dolar rüşvet” iddiasını gündeme getirince AKP'li Cora'dan çarpıcı bir karşılık geldi.

Cora, Saray’dan para alarak bir parti kurulduğunu iddia etti. CHP’li Engin Altay’ın 10 bin dolar rüşvet alan vekil tartışmasını gündeme getirmesi üzerine Cora da, “Saraydan para alıp da parti kuran kimdi? Onu açıklayın!” dedi.

TBMM Başkanlığı bütçesi görüşülürken AKP’li Salih Cora ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasındaki tartışma sırasında, bir itiraf geldi. O itiraf tutanaklara şöyle girdi:

Engin Altay (CHP): 10 bin dolar rüşvet alan milletvekili kimdir? Bu Türkiye’de gelmiş geçmiş yaşayan bütün milletvekillerini itham altında bırakan bir tablodur.

Salih Cora (AKP): Saraydan para alıp da parti kuran kimdi? Onu açıkla yın!

Mehmet Bekaroğlu (CHP): Yani o bunu aklıyor, öyle mi?

Cora: Onu açıklayın!

Altay: Sen utanmıyor musun? 10 bin dolar alan milletvekili belki de sensin

Cora: Sen utanmıyor musun!

Altay: Belki de sensin

Cora: Utanmıyor musun saraydan…

[old_news_related_template title="Meclis'te 10 bin dolar atışması: Beni azdırma, terbiyesizi atın dışarı" desc="TBMM bütçesi görüşmeleri sırasında ‘10 bin dolar rüşvet’ tartışması yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Soylu’nun iddiasının tüm vekilleri itham altında bıraktığını söyleyince AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora laf attı. Altay, “Sen utanmıyor musun? Belki de 10 bin dolar alan vekil sensin, asabımı bozma Salih beni azdırma, terbiyesizi atın dışarı” diye bağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/27/iecrop/butce_16_9_1666866105.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mecliste-10-bin-dolar-atismasi-beni-azdirma-terbiyesizi-atin-disari-7444646/"]