Yaklaşık bir ay önce İstanbul Valiliği’nin, izinsiz bağış kampanyası yapıldığı gerekçesiyle Nesin Vakfı’nın banka hesaplarını bloke ettiğine, Nesin Vakfı’nın bloke edilen hesaplarında kendi öz varlıklarından elde ettiği gelirlerin de olduğuna dikkat çeken CHP’li vekilin Bakan Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

1. Nesin Vakfı’nın bazı hesaplarına, izinsiz yardım kampanyası yapıldığı gerekçesi ile bloke konulmasının nedenleri nelerdir?

2. Nesin Vakfı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca “bağış kabulüne yetkili” bir vakıf olarak değerlendirilmekte midir?

3. Nesin Vakfı, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu uyarınca “bağış kabulüne yetkili” bir vakıf olarak değerlendirilmekte ise bu faaliyetleri söz konusu Kanunun kapsamı dışında değil midir?

4. Nesin Vakfı’nın bağış kabulünün dışında bir “yardım toplama” faaliyetinde bulunduğu iddiasının dayanağı nedir?

5. Nesin Vakfı’nın hangi bankalardaki hangi hesaplarına bloke konulmuştur. Bu işlem sırasında vakfın öz gelirlerinin bulunduğu hesaplar bu işlem dışında tutulmuş mudur?

6. Nesin Vakfı’nın hesaplarına bloke konulması işleminin bir cemaatin nüfuz kullanmasıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

[old_news_related_template title="Ali Nesin: Nesin Vakfı'nın banka hesapları bloke edildi" desc="Aziz Nesin'in oğlu matematikçi Ali Nesin, Nesin Vakfı'nın banka hesaplarının İstanbul Valiliği tarafından bloke edildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/09/iecrop/alinesin.sozcu__16_9_1652081145.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/ali-nesin-nesin-vakfinin-banka-hesaplari-bloke-edildi/"]

[old_news_related_template title="Muharrem İnce: Nesin Vakfı’na yasak, tarikat ve cemaatlere serbest!" desc="Yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’nın hesaplarına İstanbul Valiliği tarafından bloke koyulduğunu oğlu matematikçi Ali Nesin, sosyal medya hesabı üzerinden duyurmuştu. Memleket Partisi lideri Muharrem İnce sosyal medyadan karara tepki göstererek, ' Gençlere, çocuklara matematik öğreten Nesin Vakfı’na yardım toplamak yasak, tarikat ve cemaatlere serbest!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/nesin-vakfi_16_9_1652177156.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muharrem-ince-nesin-vakfina-yasak-tarikat-ve-cemaatlere-serbest-7125911/"]