AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Coronada normalleşmeye değinen Çelik, şu ifadeleri kullandı;

*Türkiye'nin sağlık alanındaki organizasyon kabiliyeti, iyi yetişmiş sağlık çalışanlarına sahip olması, Sağlık Bakanlığımızın organizasyon kapasitesi ve Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla şehir hastaneleri gibi oyun değiştirici adım atılması bizim pandemi ile mücadelede başarılı şekilde ayrışan çalışma yapmamızı mümkün kıldı.

"DAHA NORMAL GÜNLERE ULAŞMAYI DİLİYORUZ"

*Pandemide normalleşmeye kademeli olarak geçmeye çalışıyoruz. Birçok pandemi hastanesinin boşalması ve vaka sayısının 5 binin altına inmesi çok önemli. Bu konuda sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

*Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza da rahmet diliyoruz. İnşallah bundan sonra gerekli uyarıları dinleyerek Bilim Kurulu'nun kararlarına kademe kademe uyarak daha normal günlere ulaşmayı diliyoruz.

F-16 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığının 40 adet yeni F-16 uçak alınması, Türkiye’de bulunan 79 adet F-16’nın seviyesinin yükseltilmesi için 30 Eylül 2021 tarihli bir talep mektubu ilettiğini hatırlatan Çelik, bu konuda bazı görüşmelerin gerçekleştiğini, bu çerçevede Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasıyla ilgili daha geniş bir talep mektubu iletileceğini söyledi.

Çelik, “NATO müttefikleri arasında güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım kısıtlamaların olması, adı konulmamış bir takım ambargoların olması mantıksızdır. Bu sadece bir takım düşman faaliyetlerin cesaretlendirilmesine yol açar. Türkiye milli güvenliğini sağlamak için mücadeleyi güçlü bir şekilde vermiştir. Burada bir prensibin adının konulması lazım. NATO müttefikleri arasında esas ilkenin ve çalışan mekanizmanın dayanışma olması lazım. Dayanışma yerine kısıtlama ya da birbirine karşı bir takım terör örgütlerini destekleme gibi tutum olursa bunların sağlıklı işleyen mekanizma olduğu kanısına varamayız” ifadelerini kullandı.