İki lise öğrencisi, Eylül G.(16) ve Bedirhan D.,(17) sabah saatlerinde okullarından gözaltına alındılar. Gözaltı gerekçesi ise 8 Mart 2022’deki gece yürüyüşünde attıkları Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adının geçtiği sloganlar.

Bu nedenle ki liseli hakkında, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. İki liseli bugün soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılığa çıkarılarak ifade verdi. İfadenin ardından serbest bırakılan öğrenciler, SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulundu.

OKULUMDAN BU ŞEKİLDE ALINMAK ÜZÜCÜ

Eylül G.; "Sabahtan beri bekliyoruz. Okula gittim tam derse girerken ailem aradı. Kantinde bekledim, oraya geldiler. 9.30'da okulumdan gözaltına alındım, derslerimin hiçbirine giremedim.

Savcı kararı olmadan telefonlarımıza el koyuldu. 8 Mart eyleminin üzerinden iki ay geçti. Kadınlarla ilgili sloganlar atmıştım. Bu suçlama bir iftira. Sonuçta ben yolsuzluk yapmadım, hırsızlık yapmadım. Keşke o insanlara bunu yapsalar. Reşit olmadan, okulumdan bu şekilde alınmak üzücü."

SAVCILIĞA GELENE KADAR SUÇLAMAYI BİLE BİLMİYORDUM

Bedirhan D.; "Sabah okuldaydım, üçüncü ders saati başlamak üzereydi. Ablam arayıp polislerin eve geldiğini söyledi. İlk önce inanmadım 'şaka mı yapıyorsun?' dedim. Sonra polisler okula geldi. Önce hiçbir şey demeden telefonumu aldılar.

‘Ne için çağırdınız’ dedim, 'ifadenizi verirken öğrenirsiniz' dediler. Yani ben savcılığa gelene kadar suçlamayı bile bilmiyordum. İfademi verdim.

Suçlamalar çok saçma. Öyle bir şey söylemiş olsam bile kimse için hakaret teşkil etmiyor. Özellikle siyasetçilerin böyle şeyleri kaldıracak düzeyde olması gerektiğini düşünüyorum."

CHP GENÇLİK POLİTİKALARI SORUMLUSU GÖKÇEN, GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, iki öğrenciyle konuştuğunu belirterek açıklamalarda bulundu. Gökçen, "Bugün Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki Eylül ile konuştum. Sabah 09.30’da okullarından alınmışlar, tüm gün bekletilmişler, savcı bundan 2 ay önce katıldığı 8 Mart’ta atılan sloganları sormuş. Gözaltına alınan arkadaşı Bedirhan da 17 yaşında. Nasıl bir yönetimdir ki 16-17 yaşındaki insanların önce evine sonra okuluna polis gönderecek; bir açıklama, artık bir tweet bile değil, artık slogan attığını iddia ederek gözaltına alacak. Sonra da “güçlüyüz” masalları anlatacak. İşte bu kadar zayıfsınız!" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan İYİ Partili Alp Emeç: Bu durum gençleri korkutmasın" desc="Sosyal medya paylaşımı nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Alp Emeç, cezaevinden SÖZCÜ’nün sorularını yanıtladı. “Bu durumun gençleri korkutmasını istemiyorum” diyen 'Korkmadım ama ülkem adına, bizi yöneten ve karar veren büyükler adına utandım” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/3712c243-00a0-4fe5-b8f2-fc3ede31ea79_16_9_1650438830.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskanina-hakaretten-tutuklanan-iyi-partili-alp-emec-bu-durum-gencleri-korkutmasin-7085564/"]

[old_news_related_template title="Gazeteci Hasan Cemal ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti" desc="'Cumhurbaşkanına zincirleme aleni hakaret' suçundan yargılanan gazeteci yazar Hasan Cemal'in beraatına karar verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/12/iecrop/resim1_20244445_16_9_1649750470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/gazeteci-hasan-cemal-cumhurbaskanina-hakaret-davasindan-beraat-etti-7069502/"]